Her kommer oppskrift på en god og gammel klassiker, en god kombinasjon av mange gode smaker. Til 2 porsjoner trenger du omtrent:

Kyllingen
2 kyllingfileter
revet skall av ca 1/4 sitron
1-2 ss sitronsaft
nykvernet sort pepper
maldonsalt
frisk rosmarin, finhakket
Dressing
1 eggeplomme
2 ansjosfileter, finhakket (kan sløyfes)
1 ts dijonsennep
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ts worchestersaus
2 ts hvitvinseddik
ca 2 ts sitronsaft
ca 1 dl olivenolje
1 dl revet parmesan
salt og nykvernet sort pepper
Krutonger
2 loffskiver uten skorpe, i terninger
1-2 ss olivenolje
1 romanosalat
parmesan, høvlet
Begynn med kyllingen slik at den får ligge og godgjøre seg litt før du steker den. Skjær noen snitt på skrått på hver filet og fordel sitronskall, sitronsaft og finhakket rosmarin over (andre krydderurter kan også benyttes). Ha på salt og pepper og gni det hele forsiktig inn. Dekk filetene med plast og sett dem kaldt mens du forbereder resten av salaten.
Deretter står dressingen for tur: Ha eggeplomme, ansjos, sennep, hvitvinseddik, sitronsaft, worchestersaus og hvitløk i en stor, vid bolle. Rør ingrediensene lett sammen. Så begynner rørejobben, og da er det viktig at bollen står stødig (ha eventuelt en fuktet klut under) og at du har et godt røreredskap. Rør inn olivenoljen først dråpevis, og deretter i en tynn stråle, til du får en blank og fin majones. Rør deretter forsiktig inn parmesanen og smak til med salt og pepper.
Stek kyllingfiletene i varm stekepanne (eventuelt på en grillpanne, hvis du har). Stekes 1-2 minutter på hver side på høy varme til filetene får en fin stekeskorpe, og deretter ca 5-6 minutter på hver side på svak varme, til kjernetremperaturen er ca 68 grader. La kyllingen hvile ca 5 minutter før du skjærer den opp i skiver.

Hvis du vil ta en litt enklere variant kan du kjøpe ferdige krutonger. Av og til er det lov å “jukse” litt. Det er imidlertid veldig enkelt å lage de selv, og så smaker det enda bedre. Ha da brødterningene i en liten plastpose og ringle olivenoljen over. Blås litt luft i posen og rist den lett slik at brød og olivenolje blandes. Tilsett eventuelt litt mere olivenolje om det blir litt knapt. Stek brødterningene i en stekepanne til de er sprø og gyllen.

Skyll salaten og kjør den et par runder i salatslyngen, hvis du har. Riv salaten i biter og anrett den på tallerkenene. Legg kyllingen oppå, ringle over dressingen og ha krutongene over. Høvle over noen flak med parmesan over – og server! Mmmmmm….

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. For en flott blogg! Takk for mange gode oppskrifter og tips! Du er utrolig flink til å ta bilder av maten også, det ser jo skikkelig lekkert ut!!

  2. Hei.

    Vil jeg få problemer med emulsjonen av dressingen hvis jeg mangedobler oppskriften?

    Har laget denne et par ganger tidligere. Smaken er veldig god, men jeg har hatt problemer med å få dressingen til å få den fine majoneskonsistensen den skulle ha (og da har jeg bare laget dobbel størrelse).

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste