Sitronkylling med pesto og ovnsbakte middelhavsgrønnsaker
En enkel og god favoritt med kylling, søte og møre ovnsbakte grønnsaker og en deilig hjemmelaget pesto. Mmmmm…. Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:
Sitronkylling4 kyllingfiletersaften av 1 sitron
frisk timian, finhakketsalt og pepper
Basilikumpesto1/2 potte basilikum (kun bladene)1/2 dl pinjekjerner, ristet1/2 dl revet parmesan1 lite hvitløksfeddlitt sitronsaftolivenoljesalt og pepper
Ovnsbakte grønnsaker1/2-1 squash, i skiver1 rød paprika, i biter1 stor rødløk, i båter8-10 cherrytomater1 kinesisk hvitløk, finhakketsaften av 1/2 sitron
olivenolje
Grønnsakene
Ha grønnsakene i et stort ildfast fat og ha olivenolje og sitronsaft over. Bakes i ovnen ved 200-225 grader til grønnsakene har fått litt farge og er møre og fine, ca 20-25 minutter.
Ha grønnsakene i et stort ildfast fat og ha olivenolje og sitronsaft over. Bakes i ovnen ved 200-225 grader til grønnsakene har fått litt farge og er møre og fine, ca 20-25 minutter.
Pestoen
Bland basilikumblader, pinjekjerner, hvitløk og parmesan og kjør det hele med en stavmikser. Spe ut med en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Et eget innlegg om pesto finner du her.
Kyllingen
Bank kyllingfileten jevn, til ca 1 cm tykkelse. Dette kan for eksempel gjøres ved å legge fileten i en plastpose og banke den falt med bunnen av en kasserolle. Skvis sitronen over fileten og gni de godt inn med frisk timan, salt og pepper. La de gjerne ligge litt før du steker filetene, slik at sitronen setter får anledning til å sette litt smak. Stekes i smør i varm panne, til filetene har fått fin stekeskorpe på begge sider. Skru ned varmen og la filetene surre et par minutter, til de er gjennomstekte. La filetene hvile ca 5 minutter før servering.
Bank kyllingfileten jevn, til ca 1 cm tykkelse. Dette kan for eksempel gjøres ved å legge fileten i en plastpose og banke den falt med bunnen av en kasserolle. Skvis sitronen over fileten og gni de godt inn med frisk timan, salt og pepper. La de gjerne ligge litt før du steker filetene, slik at sitronen setter får anledning til å sette litt smak. Stekes i smør i varm panne, til filetene har fått fin stekeskorpe på begge sider. Skru ned varmen og la filetene surre et par minutter, til de er gjennomstekte. La filetene hvile ca 5 minutter før servering.
Server gjerne retten med nykokt pasta og godt brød!
Enjoy!
Publisert 9. 6. 2010
Dette så godt ut!!Hilsen Fredrikke :O)
Åhh, dette ser utrolig godt ut:)
Dette var dagens middagsrett, og det smakte smashing!
En fantastisk rett med masse god smak. Vakte veldig begeistring hos venner vi hadde på besøk. Dobblet bare oppskriften så det var nok mat til 6-8 pers.