Vi spiser fisk minst to dager i uka, og nylig sto det fersk og god sei på menyen. Jeg fikk igjen prøvd den nye dampovnen min, som jeg blir bare mer og mer glad i. Fisk blir definitivt mye bedre i dampovn! Oppskriften kommer med fremgangsmåte både med og uten dampovn. Til 3 trenger du omtrent:

600 gram seifilet, i skiver
saften av 1/2 sitron
salt og pepper
8-10 cherrytomater

 

bacon, i små biter
500 gram selleri, i terninger
litt fløte/matfløte
1-2 ss smør
salt og hvit pepper
1/2 Savoykål, i strimler
2 fedd hvitløk, finhakket
strimlet skall av 1/2 sitron
smør
 

Press sitronsaften over seifileten og ha på salt og pepper. Bruk dampovnsform med hull, hvis du benytter dampoven, eller et ildfast fat om du skal tilberede retten i stekovnen. Damp fisk og tomater ved 100 grader i ca 15 minutter, eller stek i stekovnen ved ca 225 grader i ca 15 minutter.

Sprøstek baconet og la det renne av på litt kjøkkenpapir.

Kok sellerien til den er mør, i ca 15-20 minutter. Hell av vannet, tilsett smør og mos med en stavmikser eller lignende. Spe med fløte til du får ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Smelt smøret i en høy panne eller lignende og tilsett hvitløk, strimlet savoykål og etterhvert sitronskallet (kun det gule). La kålen surre noen minutter til den faller litt sammen, men fremdeles har litt motstand. Smak til med salt og pepper og server umiddelbart.

Anrett seien oppå savoykålen. Ha sellerimosen og tomaten ved siden av, og strø sprøstekt bacon over. Pynt eventuelt med friske krydderurter og server umiddelbart. Det smaker også godt med litt balsamicosirup ved siden av.

Enjoy!

Skriv ut
  1. Å, dette så veldig godt ut! Spørs om ikke dette skal prøves ut i nær fremtid. I stekeovnen, dampovn har vi dessverre ikke…

  2. Nam nam nam, dette høres bare utrolig godt ut!Takk for gode oppskrifter. Takk for at du deler.Kan jeg spørre om du har oppskrifter med rabarbra? Jeg har kjøpt hytte med en gammel rabarbrahekk og vil gjerne gjøre mange gode matopplevelser i sommer.Alt godt fra Eirin

  3. Takk takk for koselige kommentarer!Sagt med hjertet; Jeg har også massevesi med rabarbra som venter på meg ute, så kanskje kommer det en ny oppskrift snart, hvis jeg får tid i disse travle tider… I mellomtiden kan du jo ta en titt på denne oppskriften på rabarbrasuppe: http://trineblogg.blogspot.com/2009/06/sommerfrisk-rabarbrasuppe.html. Du kan også benytte rabarbra til smuldrepai, se: http://trineblogg.blogspot.com/2009/06/smuldrepai-med-blabr.htmlLykke til!Trine 😉

  4. Så flott blogg du har og så mye godt du lager:))Jeg har en trekning på en sommergave på bloggen min om du er interesert i å være med:))Hilsen AnnElin

  5. Tusen takk for rabarbraoppskriftene dine!Du er herved med i trekningen om sommergave!Jeg trekker på mandag.Ha nok en dag i det godes tjeneste.Eirin

  6. Sei m sellerirot, kål og bacon Havets lasaron forvandlet til KONGE! Sinnsykt godt- tusen takk for denne.

  7. Hei! Jeg har fulgt bloggen din i flere år og er flittig bruker av mange oppskrifter herfra, de slår nesten aldri feil! Tusen takk! Jeg har nylig fått nytt kjøkken og blant annet investert i dampovn, som jeg synes er veldig spennende å prøve. Jeg prøver meg fram med mye forskjellig og er veldig fornøyd, men det finnes få oppskrifter rettet mot dampovn der ute. Ser at du har stikkord dampovn og et knippe oppskrifter, men det ser ut på datoene som at du har sluttet med dette. Lurer på om du har sluttet å bruke dampovnen, eller om du bare har sluttet å legge ut oppskrifter rettet mot dampovn? Har du noen tips til hvor jeg kan hente inspirasjon? Jeg skal definitivt prøve risotto!:)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste