Risotto med ruccula og parmaskinke
Dampovn er faktisk veldig egnet å tilberede risotto i, siden en slipper å spe inn all kraften for hånd. Dermed gjør risottoen seg selv, nesten! Denne velsmakende oppskriften kan også fint lages uten dampovn, og jeg har derfor angitt fremgangsmåte for både med og uten dampovn. Til 3 porsjoner trenger du omtrent:
4 vårløk, finsnittet2 hvitløksfedd. finhakket1/2-1 pakke rucculasalat, renset og finsnittetca 3 ss smørca 400 gram risottorisca1/2 sitron, pressetca 8 dl varm kjøttbuljong6-8 soltørkede tomater, i små biter70-100 gram parmaskinke, i strimlerca 50 gram finrevet parmesaneventuelt salt og nykvernet pepper
Hvis du bruker dampovn må du forvarme dampovnen til ca 120 grader.
Fres vårløk og hvitløk i ca halvparten av smøret. Ha i risen og rør godt om til alle riskornene er blanke. Tilsett deretter ca 2/3 av rucculaen og sitronsaften.
Hvis du skal benytte dampovn kan du tilsette all kjøttbuljongen på en gang. Når risblandingen koker heller du den over i en stekeinnsats uten hull, og damper ferdig risottoen på 100% damp i ca 25-30 minutter. Omtrent halvveis i denne prosessen skal du røre rundt i risblandingen (jeg setter på risottoprogram og da får jeg «pling» og beskjed om å røre rundt når tiden er inne – praktisk!)
Hvis du skal lage ferdig risottoen på stekeplaten må du tilsette litt kraft av gangen og røre godt til kraften er kokt inn (svak til middels varme), før du tilsetter mere kraft. Gjenta denne prosessen, til all kraften er kokt inn.
Enjoy!
Mmm..ser lekkert ut:-)
Hei!Først må jeg bare få skryte av bloggen din, her finner jeg alltid inspirasjon til matlaging!Har et lite spørsmål;Når du skriver f.eks 8 dl kjøttbuljong, eller 2 dl hønsebuljong, hva betyr det?Er det 1 terning buljong oppløst i henholsdvis 2 eller 8 dl vann?Har ingen erfaring med å bruke buljong nemlig..he he
Takk for koselige tilbakemeldinger! Når det gjelder mengdeangivelse på buljong ol, må en blande ut buljongen iht bruksanvisningen på pakken, enten det er terninger eller pulver. Hvis det er terninger skal man ofte benytte en terning pr 5 dl vann, dvs litt i overkant av 1,5 terning til 8 dl vann. Trine 😉
heihei! 🙂 Så spennends oppskrift! Jeg har prøvd veldig risotto, så har veldig lyst til å prøve ut denn oppskriften!! mvh siv anita
Hei! :O)Dette så godt ut!Er det greit for deg at jeg legger deg til min blogg liste? (Jeg leste om opphavsrett ol her på siden din og tenker det er best å spørre først :O)Hilsen Fredrikke
Det er selvfølgelig helt i orden at du legger meg til i blogglisten din (og ikke nødvendig å spørre først)! Trine 😉
Denne lagde jeg i dag. Kjempegodt!! Poppis hos store og små:-)
Hei
Takk for super og inspirerende blokk. Både hverdags og helgemiddager til familien har fått et løft etter at jeg fikk tips om denne flotte matbloggen.
Prøvde risottoen i dag, og den smakte veldig godt, men familien var enige om at den var litt mektig. Har du tips til hvordan den kan bli mindre mektig?
Spis mindre?