Kyllingrullade med lun potetsalat og urtesaus
Kyllingrullade er velsmakende, spennende og dekorativ mat. Som tilbehør kan du servere en lun potetsalat med soltørket tomat og kapers, samt en nydelig urtesaus. Til fire trenger du omtrent:
Kyllingrullade4 kyllingfileter
4 skiver parmaskinke100 gram urteostca 50-100 gram grillet paprikasalt og pepper
Potetsalat10-15 poteter (avhengig av størrelse)6 soltørkede tomater, i små biter
olivenolje
1 rødløk, i små biter2 ts kapers4 ss god olivenolje2 ss god balsamicoeddiksalt og pepperUrtesausca 1 dl matyoghurtbasilikumpersille1 lite fedd hvitløk4 ss olivenoljesalt og pepperpersille
Potetsalaten
Del poteten i grove biter og legg de i et ildfast fat. Ringle over litt olivenolje og stek de ved ca 200 grader til de er møre og fine – etter ca 30 minutter (+/-).
Bland sammen alle grønnsakene til dressingen til potetsalaten og bland inn olivenolje og balsamicoeddik. Smak til med salt, pepper og frisk persille. Bland dressingen forsiktig sammen med de varme potetene.
Kyllingen
Bank kyllingfileten slik at den blir omtrent like stor som parmaskinkeskiven. Legg gjerne plast oppå fileten og bank med en kjøttbanker eller bunnen av en kasserolle el. Legg en skive parmaskinke under hver filet og smør urteosten over. Fordel strimlet grillet paprika over, men ikke uti kantene. Du kan gjerne benytte grillet paprika på glass. Rull sammen filetene og sett en trepinne eller to i skjøten.
Brun kyllingrulladene på alle sider i litt smør og legg de sammen med poteten med skjøten ned. Stekes sammen med poteten ved ca 200 grader i ca 15 minutter, eller til kyllingen er passe stekt (avhenger litt av størrelsen på filetene). La kyllingen hvile i ca 5 minutter før servering.
Urtesausen
Ha basilikum, persille, hvitløk og olivenolje i en stavmikser eller lignende og kjør til en jevn saus. Bland urteoljen sammen med matyoghurten og smak til med salt og pepper.
Anretning
Skjær opp kyllingrulladen i skiver og server sammen med lunken potetsalat og urtesausen.
Vintips: Vigne Nuove di Musella Valpolicella Superiore 2007
Enjoy!
Det så godt ut! Denne må jeg prøve en dag + ovnsbakt fisk med rød pesto.Takk for inspirasjon og god helg!
Åhh, dette ser skikkelig godt ut, dette må jeg prøve ut:)
Potetsalat gir meg sommerfølelse! Hadde vært deilig med det på verandaen i dag sammen med sola, selv om gresset fortsatt er grått og trærne henger med hodet..
Det smakte helt herlig!Potetsalaten kommer til å bli fast inventar denne grillsesongen :)PS. Fantastisk blogg som jeg får masse inspirasjon av. Du er kjempe flink!
Prøvde denne retten i dag og det var bare kjempegodt!!!!!!!!!!! Potetsalaten var nyyydelig og blir nok å komme på bordet med jevne mellomrom. Hadde ikke matyoughurt, men det gikk fint med Creme Fraiche og fiiinhakkede urter da stavmixeren har forsvunnet… :-)))