Vinterferie, hytteliv og late dager gir mer tid og overskudd til å finne på noe ekstra godt til lunsj, slik som for eksempel disse innbakte hornene. Hornene kan fylles med det du måtte ha lyst på. Hva med for eksempel blåmuggost og røkt skinke? Ta en titt i kjøleskapet, kanskje du har rester som du kan fylle hornene med? Hvitost og skinke er ofte det tradisjonelle fyllet i innbakte horn, men jeg synes det kan være godt med litt mer smak og tilsatte denne gangen litt rød pesto som jeg hadde til overs. Hornene smaker best når de er helt nystekte, men er du så heldig at du får et par til overs kan du fryse de ned og lure oppi minstens lunsjboks når det ikke serveres lunsj i barnehagen. Det er alltid populært! Til 16 innbakte horn trenger du:

Gjærdeig:
1/2 kg hvetemel
1 ts sukker
3,5 dl melk, lunken
75 gram smeltet smør
25 gram gjær
Fyll etter smak, for eksempel:
1 glass rød pesto
ca 10 skiver røkt skinke, i strimler
16 skiver hvitost

Lag vanlig gjærdeig: Rør ut gjæren i litt av melken. Når gjæren er oppløst tilsetter du resten av melken, smøret og sukkeret. Ha deretter i hvetemelet og kjør deigen i en kjøkkenmaskin eller elt den for hånd (som jeg må gjøre på hytta) til den er smidig og fin. Hold igjen litt på melet slik at deigen ikke blir for kompakt. Deigen skal være så løs som mulig, da blir sluttresultatet best. Hev deigen under plast til dobbel størrelse, i ca 30-40 minutter.

Del deigen i to og form to boller. Kjevle ut til en rund leiv og kutt den opp i 8 trekanter. Smør litt rød pesto på den bredeste delen av trekanten, ha litt strimlet skinke over og deretter en osteskive. Begynn i den bredeste delen og rull sammen mot den spisse delen, til et horn. Legg hornene på bakepapirkledt stekeplate og la de etterheve under et klede i ca 30-40 minutter.

Pensle med sammenvispet egg og stekes ved ca 200 grader i ca 15 minutter, eller til hornene er passe stekt. Serveres umiddelbart, før de forsvinner!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. For en utrolig lekker blogg du hadde!! Her var det jammen meg mye inspirasjon å hente. Når jeg blir "stor" skal jeg jammen meg bli like flink som deg til å bake så mye lekkert og lage så mye god mat!!! Elsker mat, men pengene setter en liten stoppe i døra – dessverre. Studietiden, youknow. Men igjen, absolutt nydelig blogg! 🙂

 2. Smart med litt annen fyll enn det som er vanlig, må utprøves. De ser iallefall herlig gode ut, mums !

 3. De horna så utrolig lette og luftige ut. Takk for tipset om godt fyll – det må jeg forsøke en dag. Takk!

 4. Nå sitter jeg og er litt splittet i mine tanker. De er: Skulle ønske jeg hadde funnet denne bloggen tidligere! Og, Nei, at jeg skulle komme over så mange deilige fristelser. Jeg heller mest til den første tanken, og føyer deg opp på mine favoritter!Ha en fin uke!

 5. Disse må jeg prøve, for da tror jeg jammen samboer'n blir glad:)God idé å ha rød pesto i. Kjempe fine bilder du tar foressten – er imponert!

 6. Mmmmm..desse må prøvast ut!:) Får lyst til å prøve alt du legger ut. Ser så fristande ut 🙂 takk for inspirasjon!!Klem

 7. Jeg har akkurat bakt horn med oppskrift fra bloggen din. Suuupergode! Henter masse inspirasjon fra bloggen din. Mat er gøy :)Ha en fortsatt fin dag!

 8. Kan man erstatte noe av det fine hvetemelet med grovere mel? Hvordan går du isåfall fram for å få deigen like luftig og god?

  1. Du kan fint erstatte noe av melet med grovere mel. Bakst med grovere mel blir noe mer kompakt enn finbakst.

 9. Lagde ikke helt etter oppskrifta, men brukte som grunnlag – brukte halvt om halvt med grovt mel og dobla deigen. Hadde bare ost og skinke tilgjengelig, men de ble kjempegode likevel. Fikk 16 store horn, samt 16 rundstykker, da jeg ikke hadde mere fyll:)
  Jeg bruker mange av dine oppskrifter som basis, med egen vri, alt ettersom hva jeg har tilgjengelig i skapet.
  Takk for en super blogg!!!

 10. Hei 🙂 Finner utrolig mye herlig inspirasjon til både matlaging og baking på bloggen din. Vi prøver ut flere nye oppskrifter hver uke, og matgleden bare blomstrer 🙂

  Kan gjæren erstattes med tørr gjær? og da en halv pose ca? eller blir det helt feil..?

 11. Har laget disse tidligere, og de ble helt nydelige! Beste hornene jeg noen gang har smakt! Men lurer bare på hvilken rød pesto du har brukt? Jeg sendte kjæresten på butikken og tok bare til takke med det han fant…….

 12. Hvordan gå frem om jeg vil lage de en tidlig morgen. Kan jeg lage deigen og la den heve for så å rulle de til horn, og ha dem stående kjølig, eller bare legge selve deigen kald?

 13. Deig står til heving nå. Nybakte ostehorn vil bli en «høydare» på skidag på skolen i morgen 🙂
  Takk for inspirerende blogg!

 14. Utrolig morsomt å lese på siden din for inspirasjon. Prøvde oss på en litt annen variant med hvitløksmør, purre og skinke. Utrolig godt!

 15. Mmm!! Byttet ut 250g av melet med grovere mel og brukte en pose tørrgjær (det var bare det jeg hadde). Ble luftige og gode, nam nam ☺

 16. ELSKER bloggen og bøkene dine, Trine 😀 Stor fan! Lagde disse igår til kjæresten min, hvor jeg valgte det tradisjonelle ost og skinke – fyllet. Han ELSKET de! Vil virkelig anbefale oppskriften videre! Deigen var en drøm å jobbe med!

 17. Da står de til heving! Denne deigen er jo en drøm å jobbe med for de som ikke er så vant til å bake som meg 🙂 Både jeg og samboeren gleder oss til søndags-horn! 🙂

 18. Hei, jeg bakte horn i dag, da vi er mange 4 dbl jeg oppskrifta. hadde kun tørrgjær i, 50 gr, fyll skinke m/0st og noen med pepperoni m/ost.Takk for flott oppskrift, bruker bloggen din mye

 19. Nydelige horn!Jeg firedobla oppskrifta, hadde i litt grovt mel, lagde noen uten fyll, og noen med variert innhold! Alt ble supergodt, kjempegod oppskrift!! Ble ca 45 store, flotte horn

 20. Elsker denne oppskriften, deigen er fantastisk å jobbe med jeg lager egenkomponert saus av tomatsuppe m/fløte, thousand Island dressing og krydder de blir alltid populære baker nå opp litt som kan varmes på bålet i påsken

 21. Jeg byttet ut vanlig gjær med tørr gjær og blandet alt det tørre først det ble ingen suksess. Tørrest og hardeste deigen jeg har jobbet med. Tung som betong. Tok mye ost inni men ble super tørre.
  Ikke vet jeg hva som gjorde dette, fulgte oppskriften men tok det tørre først. Har laget deig på slik måte før men aldri opplevd lignende. Beklager at det kan høres negativ ut men ville si hva jeg opplevde.

 22. Hei 🙂
  Lurer bare på om all melken skal varmes til 37 grader?
  Siden det står at gjæren skal blandes ut i litt av melken..

  1. Dette er en oppskrift som er mer enn 8 år gammel, og siden den gang har jeg gått bort ifra å bruke lunken væske i gjærdeig. Jeg anbefaler deg derfor å heller benytte fremgangsmåten i denne oppskriften: https://trinesmatblogg.no/recipe/grove-rundstykker-v-2/ – benytte kald væske og elte inn smøret til slutt. Dersom du ikke har kjøkkenmaskin kan du eventuelt benytte væske som er ca. 20 grader og ellers følge tipset avslutningsvis i innlegget. Jeg har planer om å lage en ny versjon av denne oppskriften i løpet av sommeren. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

hits

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.