Jeg har alltid egg i kjøleskapet. Og har du egg, har du mat. Når det skal gå raskt, er det omelett som gjelder. Fyll den med hva du har tilgjengelig, gjerne middagsrester. Denne omeletten er nydelig til brunsj, lunsj, middag eller kvelds, eller hvis du bare har lyst på noe godt.

Ingredienser

OMELETT

6 egg
6 ss vann
2 ss smør
50 g parmesan , revet
1 liten rødløk , i tynne båter
50 g spinat
salt og pepper

TOMATSALAT

200 g cherrytomater , i båter
1 liten rød paprika , i små terninger
2-3 vårløk , finsnittet
basilikum , finsnittet
2 ss extra virgin olivenolje
1 klype chiliflak
salt og pepper
spirer (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Skjær opp alle ingrediensene til salaten og ha i en liten bolle. Smak til med olivenolje, chiliflak, salt og pepper.

Finn frem en stekepanne som er 26–28 cm i diameter. Stek rødløken i litt smør, til den er mør og nesten karamellisert. Tilsett spinaten og la den surre med, til den så vidt begynner å falle sammen. Krydre med pepper og ørlite salt, og sett til side.

Visp sammen egg, vann, pepper og litt salt. Smelt litt smør i stekepannen. Når det freser, heller du eggeblandingen i pannen. Trekk røren inn mot midten med en stekespade eller lignende etter hvert som eggeblandingen stivner. Fordel spinatblandingen og revet parmesan på den ene halvparten når eggeblandingen er nesten stivnet. Brett den andre halvparten over og la omeletten stå å surre på lav varme i noen minutter, til eggeblandingen er stivnet over det hele.

Server omeletten umiddelbart med tomatsalat, spirer og godt brød som tilbehør.

Omelett med spinat og tomatsalat

Oppskriften er hentet fra kokeboken min Trines hverdagsmat. Du får den nå til halv pris HER.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste