Det er freddan og mange har pizza på menyen. Hva med å prøve en litt utradisjonell vri på fredagspizzaen, med rømme, spinat, bacon, kantareller og litt krønsj? Det vil du neppe angre på!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

PIZZADEIG

450 g pizzamel eller hvetmel
3 dl vann
15 g gjær eller 1 ts tørrgjær
1/4-1/2 ts salt
1 klype sukker
1 ss olivenolje

GARNITYR

150 g bacon , i skiver
75 g babyspinat (ca.)
150 g kantareller (ca.)
1 mozzarella , i biter
2 ss pinjekjerner , ristet
friske urter , feks. timian

HVIT PIZZASAUS

200 g crème fraîche eller rømme
1-2 fedd hvitløk , finhakket
1/2 sitron , revet skall
salt og pepper , smak til
1 ss frisk timian , finhakket

SLIK GJØR DU

Lag pizzadeigen etter oppskriften og la den heve i minst 1 time, til den har dobbel størrelse. Mens deigen står og hever lager du hvit pizzasaus. Bland sammen créme frâiche/rømme, sitronskall, hvitløk og olivenolje. Smak til med salt og pepper og urter. La gjerne sausen stå å trekke litt, slik at de gode smakene får satt seg. Fres deretter baconet i en stekepanne til det er nesten sprøtt, og la det renne av på litt kjøkkenpapir.

Jeg pleier å benytte bakestål når jeg steker pizza, men du kan benytte bakestein eller stekeovnens bakebrett også. Sett bakestålet/pizzasteinen/stekebrettet midt i stekeovnen på maksimal temperatur (over- og undervarme). Når det har vært i ovnen i ca. 30 minutter etter at termostaten slo seg av – kan du sette i gang å bake ut pizzaene.

kantarellpizza

Ha deigen på melstrødd bakebord, del den i to like store deler, og kjevle deigen tynt utover. Jeg foretrekker å legge deigen på en pizzaspade (husk å gni den inn med mel før du legger deigen forsiktig oppå). Beveg spaden litt frem og tilbake for å forsikre deg om at pizzabunnen glir på melet slik at den lett kan overføres til bakestålet. Du kan også legge deigen på et bakepapirkledd stekebrett (se nærmere beskrivelse nedenfor).

Fordel pizzasaus utover deigen og deretter spinat, bacon, mozzarella og pinjekjerner. La deretter pizzaen umiddelbart gli ned på det varme underlaget. (Dersom du benytter bakepapir og stekebrett kan du holde stekebrettet tett inntil bakestålet/stekebrettet og dra i bakepapiret slik at du får lirket pizzaen og bakepapiret over på bakestålet/det varme stekebrettet. Pass på så du ikke brenner deg! Etter 2-3 minutter napper du ut bakepapiret og lar pizzaen steke ferdig.)

Stek pizzaen til den er ferdig. Det tar alt fra 4-5 minutter og oppover, avhengig av hvor høy temperatur stekeovnen din har og hva du steker pizzaen på. Mitt beste råd er å følge med underveis. Pizzaen er ferdig når bunnen har en lett gyllen farge oppå og noen brune flekker på undersiden.

Mens pizzaen koser seg i ovnen steker du kantarellene i litt nøytral olje. Tilsett gjerne litt smør mot slutten av steketiden. Krydre med salt og pepper, og fordel kantarellene utover den ferdig stekte pizzaen.

kantarellpizza

Drypp gjerne noen dråper av din beste olivenolje over pizzaen, og dryss over litt flaksalt (etter smak). Nytes umiddelbart, gjerne sammen med noen friske urter og et glass med deilig rødvin.

Velbekomme!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Hei, Trine. Tusen takk for en fantastisk blogg du har. Den hjelper meg masse i en travel hverdag når fantasi kommer til kort. En blir veldig matlei og i tillegg må det være matretter som skal skje i en fei. Det finnes mange oppskrifter der ute, men syntes det alltid er trygt å velge dine da de alltid er god. Godt forklart med bilder. Skal mye til før en gjør feil.
  Det er likevel en ting jeg savner – og det er tid. Ca. tidsspekter på hvor lang tid retten tar å lage. Det er for meg veldig viktig og avgjørende når jeg skal planlegge middager.
  Lykke til videre. Med vennlig hilsen Monika

 2. Mannen min har nettopp servert meg det beste måltidet jeg har spist på leeeeenge, og han er flink til å lage mat. Jeg fikk servertPIZZA MED BACON, SPINAT OG KANTARELLER. Anbefales på det varmeste! Tusen takk Trine! Vi har hentet oppskrifter fra deg noen ganger i det det siste, og alle gangene har det vært bra. I dag var det eksepsjonelt bra for mine smak 🙂

 3. Hei.
  Jeg har funnet mye kantareller i høst, og vil gjerne gi i gave. Hvordan kan man best gi kantareller i julegave? Og vet du hvordan jeg best kan oppbevare dem til den tid?
  Mvh Barbro

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste