Vel hjemme fra en ukes vinterferie var det slunkent i skuffer og skap. Men, har du en fløteskvett på lur blir det alltids muligheter for et velsmakende pastamåltid, som du kan smaksette det som måtte dukke opp i skuffer og skap. Min pastarett besto av omtrent følgende:

*
ca 400 gram farfalle eller annen pasta
ca 200 gram frosne selskapserter
1 løk, finhakket
ca 300 gram kokt skinke, i terninger
6-8 soltørkede tomater, i biter
ca 2,5 dl fløte (gjerne matfløte)
frisk basilikum, finhakket
frisk persille, finhakket
muskat, salt og pepper
*
Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Ha ertene i kokevannet mot slutten av koketiden. Sil av pastavannet.

Stek løken i litt olje til den blir blank og myk. Ha i fløte og kok opp. Ha i skinken og la sausen trekke noen minutter. Tilsett soltørkede tomater og friske krydderurter mot slutten av trekketiden. Smak eventuelt til med salt, pepper og muskat.

Vend inn pasta og erter og server umiddelbart, gjerne med noen flak med parmesan.

(Inspirasjon til denne retten er hentet fra Gausdal/Alfsen – Familiekokeboka.)

Skriv ut
  1. Hei! Denne oppskriften skal jeg teste en dag. Begynte å spise litt kjøtt igjen i november og merker at valg av middager blir litt lettere, spesielt når man i tillegg skal tilfredstille en kjøttelskende kjæreste ;)Hilsen Helene 🙂

  2. WOW…..bare satt sammen av det du fant??Tar av mæ hatten for din flotte inspirasjon og fantasi….Dette er jo et knall flott måltid…Flinkingen:0)Klæm Linda

  3. Liker alt jeg kan finne av god mat dersom jeg bare leter litt rundt i arkivene på bloggen.
    Dette må være det beste sønnen min på 13 måneder har smakt av «normal» mat. Har aldri sett han spise så mye noen gang før! Så dette skal virkelig lages igjen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste