Her kommer oppskrift på en klassisk pannekakedessert, crêpe suzette. Laget på fersk appelsinjuice, det vil si en ekte påskedessert! Denne oppskriften rekker til omtrent 4-6 porsjoner, lag tynn pannekakerøre av:

4 egg
2 dl matfløte eller kremfløte
1 dl lettmelk
100 gram hvetemel

Visp sammen alle ingrediensene til en tynn røre. La den svelle i minst 30 minutter, før du steker tynne pannekaker. Bruk middels varme. Brett pannekakene i 4 og hold de varme under litt aluminiumsfolie el.

Lag appelsinsaus av:
100 gram smør
1,5 dl melis
3 ss sitronsaft
1,5 dl ferskpresset appelsinjuice
revet skall av ca 1/2 appelsin

Bland ingrediensene til sausen i en liten kjele og gi det hele et forsiktig oppkok.

Legg de varme pannekaken på en tallerken, og hell over sausen umiddelbart før servering. Pannekakene smaker godt med vaniljeis eller stivpisket krem til. Du kan også tilsette noen friske bær hvis du har, men det er ikke nødvendig.

God påske!

Skriv ut
  1. Dette så veldig godt ut! Kom over bloggen din for noen dager siden og du verden hvor mye godt det var her inne! Du er til en stor inspirasjon altså! Aldri slutt å blogge. Kjempefine innlegg med flotte oppskrifter og fine bilder 🙂 Keep up the good work!Idag står hamburgere med råstekte mandelpoteter, tomatsalsa og aioli på menyen her i huset. Angrer litt på at jeg ikke handlet inn til pannekakedessety også. Men det får bli en annen gang. Ha en flotter helg 🙂

  2. *heihei! dette så nydelig ut! du har ikke tilfeldigvis tenkt til å legge ut en påskemeny for alle de herlige fridagene som kommer nå?! det hadde vært knall! hilsen vigdis *

  3. Hei Trine,ville bare si tusen takk all inspirasjon og knall gode oppskrifter ;-)Med ønske om en topp påske til deg og dine!Mvh May

  4. Jeg har aldri lagd pannekaker til dessert før – men denne tror jeg skal prøves ja 🙂

  5. For en fantastisk blogg! Kom over den etter tips for noen uker siden og jeg har prøvd flere av lakserettene med hell!! Til påske skal det bakes gulerotkake og brownies, det er helt sikkert. Og mandag skal kylling med parmaskinke lages. Tusen takk for så mange gode tips!

  6. Hei Trine:-)God påske til deg og dine.Håper dere koser dere på hytta.Sitter å lurer på hvem av middagsoppskriftene dine jeg skal servere til familien på påskaften.Det blir i alle fall pannekake dessert.MvhMari-Ann

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste