Her kommer oppskrift på raske og gode rundstykker, som er veldig godt egnet i lunsjboksen. Lillebror synes i alle fall det er stor stas å få et rundstykke eller to i ”lunsjkofferten” sin!

 

Til ca 32 rundstykker trenger du:

4 ss smør
5 dl lunken lettmelk
2 dl lunkent vann
50 g gjær (eller en pose tørrgjær)
500 g sammalt hvete, grov
500 g hvetemel
1,5 ts salt

Rør gjæren ut i det lunkne vannet og tilsett deretter smør, melk og salt. Ha i mesteparten av melet og kjør deigen i kjøkkenmaskin i ca 10 minutter til den blir fin og smidig. Tilsett eventuelt resten av melet, men pass på at deigen ikke blir for fast.

La deigen heve under plast i ca. 30 minutter. Del opp i ca. 32 emner og trill boller som du legger på bakepapirkledt stekeplate. Dekk med plast og la etterheve i ca. 30 minutter. Pensle med melk og strø på litt grovt mel el. Snitt toppen med en skarp kniv og stek dem midt i ovnen ved 225 grader (over- og undervarme) i ca. 12-15 minutter. Avkjøles på rist.

 

Enjoy!

 

Oppdatert: en ny versjon av denne oppskriften finner du her.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. De så gode ut, mye bedre en mine.. lagde fine rundstykker i dag jeg da.. men tror jeg må kjøpe inn litt grovt mel ja! :)klem salatbolla

 2. Nei nei nei….! Nå MÅ jeg kommentere!!! Nå har jeg smuglest denne bloggen i 2-3 uker og jeg er MÅLLØS!!! Er det mulig å skrive så mye flott om mat, så mange skrekkelig flotte oppskrifter og så nydelig layaout…?

 3. Tusen takk, alle sammen! Det er jammen koselig og ikke minst inspirerende å få så god respons! Trine 😉

 4. Jeg testet disse i går, men avenserte med å dynke dem i sesamfrø før steking. Min samboer slukte 5 stk når han kom hjem til kveldsmat, aldeles herlige! Takk for en fin blogg!

 5. hei. har søkt rundt på diverse siden etter rundstykkeoppskrift. Men tenker jeg går for din variant. tusen takk for at du deler denne oppskriften med oss. mvh vibeke. skal forresten se mere på bloggen din. 🙂

 6. Hei! Går det greit om jeg lager denne for «hånd»? Har ikke kjøkkenmaskin, dessverre!

  Takk for topp blogg, jeg føler egentlig at jeg ikke trenger flere inspirasjonskilder i matveien for tida, det holder lenge med Trines Matblogg! 🙂

  1. Takk for koselig tilbakemelding! Gjærbakst kan fint lages uten bruk av kjøkkenmaskin, men resultatet vil bli best om det eltes lenge med kjøkkenmaskin. Elt så mye du orker for hånd og følg anvisningene for øvrig, så skal du se at det blir et bra resultat likevel. Lykke til! 😉

 7. Fantastisk gode rundstykker : ) Jeg har lenge lett etter en god oppskrift og endelig fant jeg den på dine sider. Anbefales på det varmeste : )

 8. Hei Trine!
  Først vil jeg takke deg for en fantastisk og inspirasjonsrik blogg. Jeg har en sønn på syv år som er svært bestemt på hva har har med seg i matboksen på skole. Jeg har prøvd mye forskjellig, men det eneste han vil ha med er brødskiver. Likevel har han kommet hjem med en halvfull matboks hver dag. Dette var helt til jeg laget dine grove rundstykker. I to uker har han spist opp alt jeg har sendt med i matboksen, så jeg vil gjerne takke deg. Nå har vi sluttet å kjøpe brød og rundstykker i butikk, alt er hjemmelaget. Neste steg er å følge dine ukemenyer, vi gleder oss:)

 9. Hei!
  Vi har gått til anskaffelse av en ny kenwood, og skal nå teste den ut med rundstykker. Tror jeg går for dine, prøvd flere av middagene dine med hell:)
  Men lurer på en ting; smør står som en av ingrediensene, men når ar du det i? Sammen med det våte? Klarer ikke å finne det noe plass i fremgngsmåten…

 10. Hei! Lagde rundstykker etter denne oppskriften i dag. Vill bare si ifra om at jeg har linket til denne oppskriften på bloggen min, håper dette er i orden. Rundtstykkene var gode og lette lage! Falt i smak hos liten og stor 🙂

 11. hei, jeg lagde rundstykker for første gang med denne oppskriften.De smakte kjempegodt. Din oppskrift er veldig nyttig for meg som har lite erfaring for før. takk 🙂

 12. Hei!
  Takk for en super blogg, du er inspirasjon til mange av våre måltider. Denne gangen er det disse rundstykkene jeg skal prøve på. Er d bare jeg som blingser, når skal smøret inn?

 13. Min ble VELDIG klissete, så jeg måtte tlsette masse mel. Lurer på om jeg har gjort noe skikkelig feil? Skulle smöret värt smelta (isåfall gjorde jeg ikke det?) Og et til spm kan man bruke mel som egentlig har gått ut på dato eller vil ikke det funke like bra?

 14. Skal smøret helst være smeltet? Siden du har det i med melken.. Synes det er vanskelig med bakeoppskrifter når det står at man skal ha oppi smør – om man skal smelte det eller ikke 🙂

 15. Jeg lurer også på det samme, om smøret skal være smeltet, og om hvis jeg bruker tørrgjær om det skal oppi med det tørre eller blandes ut i melkeblandingen?:-)

 16. Hei! Supre rundstykker! Jeg ELSKER gjærbakst, men prøver hele tiden å forbedre oppskriftene. Jeg lurer på dette med å heve under plast. Jeg skjønner at det må være effektivt for å holde på fuktigheten i rundstykkene, men hvordan klarer du å dekke de med plast uten at de klistrer seg fast når de hever? Jeg har prøvd med vanlig plastfolie og det ble ikke bra..

  1. Jeg pleier å benytte bakebolle med lokk, eller så trer jeg en plastpose over bakebollen. Sjelden plasten klistrer seg fast, men så har jeg en ganske stor bolle på kjøkkenmaskinen min da…

   1. Takk for svar, men jeg tenkte på dette med etterheving av boller/rundstykker etter at de er bakt ut.

 17. Fantastisk deig å jobbe med! Rundstykkene ble kjempegode og mettet godt. Takk for oppskrift:-)

 18. Nydelige rundstykker til påskelunsjen ,jeg byttet ut melet med grovbakst og fibra mel ,suksess det også:)

 19. Hei Trine

  Jeg forsøkte å bake disse nå nettopp, men de hevet ikke? Deigen ble veldig sei og måtte tilsette endel mel otover det som sto i oppskriften. Men de ble gode, men de ble så flate. Jeg smeltet smøret . Kanskje det var feil?

  Mvh

 20. Hei 🙂
  Flott blogg du har, har akkurat laget disse rundstykkene. Men når jeg skal pensle og så snitte de stripene oppå så går jo lufta ut av de og de ble jo så flate? Noen gode tips der? kutte ut å snitte de på toppene kanskje?

 21. Heisann! Takk for at du deler så mange flotte oppskrifter 🙂 Jeg lurer på om disse rundstykkene egner seg til frysing? Itilfelle, hvor mange grader ville du varmet dem opp på i ovnen og hvor lenge?

 22. Fantastisk gode rundstykker – kjempeenkle å bake ogutrolig gode på smak! Jeg er ikke overhodet god på gjærbakst, men tilogmed jeg fikk til disse 🙂
  Tusen takk!

 23. Hei
  Lager disse rundstykkene jevnlig…
  Kjempegode, men jeg ønsker bare å formiddle at det går fint ann å bruke tørrgjær også. Jeg bruker mest tørrgjær (syntes det er superenkelt) og har alltid gjort det… Ingen problem, bare bland tørrgjær med mel og salt, varm opp smør i en kjele, tillsett melk og vann til det holder kroppsempratur og bland sammen.
  Easy peasy.
  Ellers takk for super matblolgg, bruker bloggen din gjevnlig og snakker om den til kolleger bla..
  Christin

 24. Lagde disse i dag. De ble kjempegode!! Jeg brukte flytende margarin, og det funket veldig bra.
  Jo mer man jobber med deigen før første heving jo bedre, og da trenger man ikke så mye mel. Jeg bruker derfor kjøkkenmaskin og lar den surre og gå i min 10 min. Også er etterhevingen veldig viktig. Jeg lot disse rundstykkene stå i 45 min før steking, og de ble veldig luftige 🙂
  Kjempeflott oppskrift og flott blogg Trine!!

  1. Takk for det! Dette er en gammel oppskrift, og jeg har siden den gang lært at jeg både kan redusere gjærmengde og øke eltetider og hevetider, for at resultatet skal bli enda bedre. 🙂

 25. Bakte disse i dag for jeg fikk lyst på noe ferskt. Deigen hevet ikke noe særlig og rundstykkene var litt tunge. Kan hende jeg drepte gjæren, men de var veldig gode for det. Tusen takk for bra oppskrift:):)

 26. Takk for rask og grei oppskrift!

  Jeg gikk ut en tur under foerste heving, saa de stod til heving i en time, ikke bare 30 minutter. De fikk ogsaa en halvtime under toerkle etter at de var delt opp og paa stekebrettet, og sprakk i alle retninger under heving. Saa mer ut som Kaiser Semler enn perfekte rundstykker. Ogsaa ble de ikke stoerre under steking i det hele tatt.

  Brukte soyamelk og toerrgjaer, og ellers sammalt hvete og havremel, ikke noe hvitt mel (hadde bare ikke i skapet). Rundstykkene ble gode, om enn litt toerre, selv om deigen var veldig vaat under utforming.

  Noen ideer om hvor jeg kan gjoere endringer for aa faa bedre resultat neste gang? Ikke lett aa finne fersk gjaer her borte, men kanskje noe annet jeg kan endre? Og ja selvfoelgelig skal jeg ikke maatte stikke ut under foerste heving neste gang 😉

  1. Jeg tror ikke det er gjæren som er årsaken til at de ikke ble helt vellykket. Når du kun benytter grovt mel kan baksten bli litt tørr og kompakt. Jeg anbefaler deg å følge oppskriften neste gang (og evt. bytte ut melken med vann) for da er i alle fall min erfaring at baksten blir god.

 27. Har lyst å lage 16 rundstykker av oppskriften neste gang, så de blir dobbelt så stor. For mine ble ikke spesielt store. Men hvor lenge tror du jeg skal ha de i ovnen isåfall? 🙂

 28. Tusen takk for oppskriften. Lagde disse nettopp, og de ble perfekt hevet. Glemte å pensle de til slutt, men de smakte uansett kjempegodt.

 29. Hei!

  Er det mulig å bytte ut hvetemel med speltmel? 🙂 Må jeg i så fall bruke appelsin juice i oppskriften da?

  Jeg har faktisk brukt hamburger-brød oppskriften din som rundstykke oppskrift flere ganger og de blir kjempegode:) Men nå vil jeg prøve en rundstykke oppskrift!

 30. Tusen takk for svar!Nå står de på etterheving og det lover godt:-) Deigen var fantastisk å jobbe med!Piffet den opp med litt kardemomme og brukte speltmel.Håper og tror de faller i smak!Riktig god jul og takk for en fantastisk god blogg!

 31. Heia! Anna Rasmussen her! Disse rundstykkene var utrolig gode! Tusentakk for en veldig lett og fin oppskrift 🙂 Michelle elskar disse rundstykkene enda de er grove <3 det er veldig bra fordi da lærer hun seg å like grovt 😀

 32. Disse er superpopulære hjemme hos oss. Vanskelig å fylle opp fryseren i samme tempo som de forsvinner:-). Enkle å lage og smaker godt!

 33. Dett har blit grove rundstykkert mine favoritter blant grove rundstykker 🙂
  Jeg har riktignok lekt litt med oppskriften din, Trine, og tilsatt linfrø og gresskarkjerner.
  Oppskriften er helt super og gir herlige rundstykker, tusen takk 🙂

 34. Laget disse forrige uke – halvparten som horn fylt med ost og skinke og halvparten som rundstykker. Alt forsvant fort, så i dag blir det ny porsjon med rundstykker 🙂 takk for god oppskrift 🙂

 35. Hei, takk for deilig og ikke minst enkel oppskrift:-) Lite tips, jeg deler den i 16 emner og lager baguetter av den – godt og litt kult matpakketips til ungdom (for å få i de noe sunt på skolen:-)

 36. Væskebalansen er feil i denne oppskrifta, hvis du hadde reduser fra 2 dl vann til 1 dl så begynner dunå nærme deg noe. Husk at ferdigblandingene med mel i handelen tilsettes det 5,5 dl til 6 dl vann. I din oppskrift skal man altså tilsette 7 dl væske ,5 dl melk og 2 dl vann. Dette bli graut og ikke deig til å bake rundstykker

 37. hei!
  jeg tenkte å bake disse til i morgen, kan deigen heves over natta? bør den i så fall stå i kjøleskapet?

 38. Hei!

  Vil prøve meg på disse rundstykkene. Kan jeg bruke tørrgjær i stedet for fersk gjær? Hvor mye tørrgjær skal jeg da evt bruke? Og er rundstykkene egnet til frysing? Eller blir de tørre etter opptining igjen da?

  1. Jeg bruker tørrgjær på disse, bruker en pakke. Fryser ofte rundstykkene 🙂 veldig gode.

 39. Er hjemme alene med mine 3 brødre hele uken, lager nå frukost så de minste kan ha med seg på skolen 🙂 gøy å lage!

 40. Heihei! Jeg forsøkte å lage disse rundstykkene nå. Opplevde deigen som veldig klissete,
  så tilsatte ca 150 gram (++) ekstra mel. Jeg bruker ikke kjøkkenmaskin, så kanskje mer mel er nødvendig om man bruker hendene? Lager du alle dine deiger med kjøkkenmaskin?
  Satte rundstykkene til heving nå så spent! 🙂

 41. Forsøkte og lage disse rundstykkene etter oppskriften i kjøkkenmaskin, men den ble utrolig klissete, så jeg måtte tilsette nesten 300 gram ekstra mel for at jeg i det hele tatt skulle klare å jobbe med deigen. Hva gjør jeg feil?

 42. Jeg lagde disse idag og brukte havremelk og vegan bredbar smør og speltmel. Funket supert. Deilig smak og kommer nok til å bruke denne til brød også.

  1. Takk for at du deler! Det er mange som spør om alternative råvarer, og her har jeg ikke så mye å bidra med selv, så er veldig glad når noen deler sine erfaringer. 🙂

 43. Disse så gode ut! Kan man lage deigen kvelden før og la den stå på kjøkkenbenken over natta? De skal helst være helt ferske på morgenen i denne anledningen:)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste