Ovnsbakt Salmalaks med asparges, agurksalat og rømme
Nå når jeg har fått smaken på Salmalaks klarer jeg ikke å la være å kjøpe Salmalaks når det står laks på handlelisten… Her kommer en tradisjonell laksevariant, med agurksalat og rømme:
Laks, feks SalmalaksAsparges eller andre grønnsaker (for eksempel gulrøtter)1/2 slangeagurk5 ss vann1 ss eddik1 ss sukkersalt og hvit pepperLettrømme eller creme fraiche
Begynn med agurksalaten: skjær agurken i tynne skiver (bruk gjerne en ostehøvel). Rist sammen vann, eddik, salt, sukker og pepper. Hell blandingen over agurken og la salaten stå å trekke minst 20 minutter.
Legg laksen i et smurt ildfast fat. Ringle over litt olivenolje, ha på litt maldonsalt og litt nykvernet pepper. Bakes i stekovnen ved ca 180-200 grader i ca 12-16 minutter, eller til fisken er passe stekt og «faller» fra hverandre.
Serveres med nykokte grønnsaker og ris eller poteter, og en liten rømmeklatt eller creme fraiche.
Velbekomme!
Publisert 10. 1. 2010
Jeg er også blitt helt avhengig av salmalaks. Den er jo så nydelig og det er så masse man kan bruke den til. Personlig synes jeg den er best rå, men den er også kjempegod i en eller annen kokt/stekt/bakt-variant.
Hei :O))Lure berre på ka Salmalaks e?E de stor forskjell på den og vanlig laks?Klem…
Du gjør meg sulten. Til gangs. Du er dyktig. Og ikke minst kreativ. Derfor ligger det en utmerkelse (AWARD) til deg på bloggen min; http://ragaus.blogspot.com/2010/01/lat-creare.html Takk for all inspirasjon! 🙂
Torill; enig med deg i at Salmalaksen også er god rå. Men når du ovnsbaker den og får den "nesten-rå", da blir det utrolig god altså! Anonym; Salmalaks er norsk fersk laks som er pakket senest 4 timer etter at den er fanget. Den er utrolig god, så kommer du over den i butikken bør du forsøke!Randi; Tusen takk for awarden! Utrolig morsomt! Trine 😉