Bleu d’Auvergne med druekompott og butterdeigstenger
Som rett nr. 3 på nyttårsaften valgte jeg en osterett, som var en veldig positiv opplevelse sammen med god portvin! Til 4 trenger du:
4 gode skiver Bleu d’Auvergne
1 plate butterdeig1 sammenvispet egglitt chilipulverlitt paprikapulver
2-3 ss balsamicoeddikca 1/2 dl portvinca 1/4 dl vann2-4 ss lønnesirupsukker100 gram stenfrie blå druer, delt i toca 30 gram pinjekjerner, ristet
Kjevle ut butterdeigen til den blir dobbelt så stor. Del i ca 1 cm brede strimler. Legg på bakepapirkledt stekeplate. Pensle med egg og strø over like mengder med chili og paprikapulver. Stekes midt i ovnen ved 180 grader i ca 6-8 minutter, til stengene er gjennomstekte. Avkjøles på rist.
Gi balsamicoeddik, vann og portvin et lite oppkok. Smak til med sukker og lønnesirup. La stå å småputre til sirupkonsistens. Sett til side. Bland i blå druer og ristede pinjekjerner rett før servering.
Anrett ost, druekompott og butterdeigsstenger som vist på bildet.
Vintips: Graham’s Late Bottled Vintage 2003
Enjoy!
Publisert 2. 1. 2010
Godt nyttår!…og tusen takk for oppskriftene på nyttårsmiddagen du har lagt ut. Jeg prøvde både trøffelpotetene og portvinssausen i kveld, sammen med helstekt ytrefilet av okse – nyyyydelig. Ble også inspirert av de wokede grønnsakene dine, og pannestekte sopp, gulrøtter, sukkererter og pastinakk. Gleder meg til å se hva desserten i menyen din kan være…. 😀
Åååå!!! Har nettopp kommet over denne fantastiske bloggen din!! Er helt overveldet over alle de gode oppskriftene dine, og kan nesten ikke vente med å starte kokkeleringen:)Her blir jeg nok en fast leser:)Godt nyttårshilsen fra Marianne
Nydelig druekompott !
Hei, Kan kompotten lages dagen i forveien?
Den vil nok stivne om den skal stå over natten og må i så fall varmes opp/få stå til den får sirupkonsistens. Jeg har ikke prøvd dette selv, så dette må du eventuelt prøve deg frem til. Druene og pinjekjernene bør uansett ikke tilsettes før rett før servering. Lykke til!