Wok med chilimarinert svinekjøtt
Wok er god, sunn og enkel hverdagsmat. Du bruker litt tid på å kutte opp grønnsakene, til gjengjeld går det veldig raskt å steke kjøtt og grønnsaker. Til denne varianten trenger du omtrent:
400 gram svinekjøtt (eventuelt kylling), i strimler
Lag marinade av:
ca 1/3 rød chili, finhakket
ca 1 ss ingefær, finhakket
ca 2 fedd hvitløk, finhakket
3 ss søt soyasaus
4 ss olivenolje
Diverse grønnsaker kuttes, feks:
1 rødløk, i strimler
1 liten rød paprika, i strimler
1 liten gul paprika, i strimler
5-6 asparges, i biter
4 vårløk, i skiver
Tilbehør:
Nudler eller ris
Fremgangsmåte:
Lag marinade og la kjøttet marinere i ca 30 minutter. I mellomtiden kutter du grønnsakene slik at alt er klart til du skal begynne å steke.
Lag marinade og la kjøttet marinere i ca 30 minutter. I mellomtiden kutter du grønnsakene slik at alt er klart til du skal begynne å steke.
Stek kjøttet raskt (2-3 minutter) i flere omganger. Sett til side og pass på at du får med all marinaden. Stek så grønnsakene raskt, de skal fremdeles være litt «spenstige». Rør i kjøttet og marinaden. Smak eventuelt til med litt soyasaus, salt og pepper. Denne retten spiser vi enten med nudler eller ris. Hvis du skal ha nudler til kan du blande inn nudlene før servering.
Enjoy!
Publisert 24. 11. 2009
Mmmmmm!!! Jeg som er på slankeren ble veldig glad da jeg så denne oppskriften! Slurp!! Må prøves ut, takk. Ha en fin dag
Wow,det får man si; jeg hadde nesten samme ingrediensene i woken min i dag.Men vi hadde kylling i stedet for svin,samt at jeg brukte minimais istedenfor asparges.(tenkte ikke på at jeg kunne bruke asparges som jeg faktisk har liggende i kjøleskapet).Ellers må jeg nevne at vi hadde scampi på søndag etter din oppskrift…mmm,nydelig!!Hilsen Tine som nylig har oppdaget din gode matblogg…
Hei!Er innom bloggen din flere ganger i uka – blir alltid sulten og inspirert! Takk for at du blogger!!Stine
Dette ser godt ut! Takk for oppskriften!
må bare si takk for så mange fine og innspirerende oppskrifter! mange her jeg skal prøve ut. stå på å fortsett å skrive flere supre oppskrifter! 🙂
Tusen, tusen takk til dere alle for varme og inspirerende tilbakemeldinger! Har ingen planer om å kutte ned på matbloggingen nå, har feks skumle planer om en adventskalender fra 1. desember, så følg med! Trine 😉
Hm, denne må jeg prøve:D
Ved soyaallergi kan noe byttes ut med søt soyasaus i marinaden?