Italiensk kyllingsautè med artisjokker, cherrytomater og oliven
«Hva skal vi har til middag i dag» er vel et spørsmål som dukker opp i alle hjem fra tid til annen. Det gjør det også her. Som for eksempel i går. Jeg var uten ideer og inspirasjon, helt til jeg kom bort til disken med Livèreche kylling, og fant en spennende oppskrift på forpakningen. Av og til kan det da være lurt å lese litt på forpakningene, kanskje får du både inspirasjon og etterhvert en god matopplevelse. Jeg fikk begge deler.
Livèchekyllingen har hatt en lykkelig barndom i Østfold, oppfostret med kjærlighet og spesialutviklet fòr hvor blant annet kjærlighetsurten løpstikke (livèche på fransk) inngår. Dette skal gi prima kylling, og det var det. Du må ikke ha Livèchekylling til denne retten, «vanlig» kylling går også bra. Til et romantisk måltid for to trenger du omtrent:
2 Livèche kyllinglår
4 sjalottløk, grovt hakket
1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
1 boks hermetiske cherrytomater (evt hakkede tomater)
en skvett hvitvin
1/2 ss kyllingfond (du kan også bruke 1 terning kyllingbuljong)
1/2 dl olivenolje, extra virgin
saften av 1/2 sitron
en neve sorte oliven
artisjokkhjerter
frisk timian
evt salt
pepper
Velbekomme!
Publisert 21. 11. 2009
Mmm ser godt ut
Lager du gnocchi selv eller får du kjøpt det et sted?
Dette så veldig godt ut. Skal jammen prøve denne neste gang jeg skal ha kylling. Tusen takk.
Takk for mattips -LYKKE !!Holder på med ukens meny , så kommer retten din med derØnsker deg en matglad uke
For en fantastisk blogg,den skal jeg bruke ja :)Forrige uken laget jeg ertesuppen din, den var kjempe god.Så tusen takk for gode oppskrifter :)Hilsen
Hei alle sammen, Tusen takk for koselige tilbakemeldinger! Belle; denne gangen "jukset" vi med bortekjøpte gnocchi, som selvfølgelig ikke var så gode som de hjemmelagde, men helt grei…Polka; så fint at suppen falt i smak! Trine