Ostefylte kyllingsbryst med basilikum-couscous
På nittitallet en gang fikk jeg ved flere anledninger servert couscous som slett ikke var god. Jeg har derfor skygget unna couscous siden den gang. Siden det nå er en stund siden sist tenkte jeg å gi couscous en ny sjanse, og jeg endte da opp med denne varianten. Når jeg kan putte oppi godsaker jeg er veldig glad i så ble det jo bli godt! Likte spesielt godt smaken av sitron og sitronskall, som blir mer og mer brukt på mitt kjøkken. Kommer garantert til å eksperimentere mer med couscous som utgangspunkt. Denne varianten ble servert til fylt kyllingbryst:
Til to trenger du omtrent:2-3 kyllingfileter50 gram kremost, naturell eller med urter/krydder4 soltørkede tomater, finhakketfrisk basilikum, finhakketcouscous (tilberedt etter anvisningen), jeg brukte ca 250 gram «rå» vare
ca 1/3 sitron, saft og skallen liten paprika, i små terningerolivenoljesmørsalt og nykvernet pepperevt en urtekvast og litt strimlet soltørket tomat til pynt
Rør sammen kremost, finhakket tomat og basilikum i en liten bolle. Smak til med nykvernet pepper. Skjær en lomme i kyllingfiletene og fordel osteblandingen inni. Klem godt sammen, eventuelt fest en tannpirker i åpningen. Gni filetene inn i salt og pepper. Stekes raskt på begge sider i varm stekepanne i en blanding av olivenolje og smør. Legg filetene deretter på et smurt ildfast fat og stek videre i stekovnen ved 225 grader i ca 12-15 minutter, til filetene er ferdig stekt.
Fres paprikaen raskt i litt olje. Kok couscous etter anvisningen på pakken. Tilsett deretter paprikaen, finhakket basilikum og saft og skall fra sitronen (smak til). Smak til med salt og pepper. Server gjerne retten med en vinaigrette eller en god olivenolje.
Har du en couscousrett å anbefale?
Publisert 17. 10. 2009
Heisan!Jeg har ikke noen god erfaring med couscos, så nå skal jeg jammen prøve denne.Det er gøy å kunne varierer tilbehøret til none kjente kjære retter, så kanskje dette kan bli en favoritt?Her er det bestilt pappas pepperbiff til kvelden.Deilig, da kan mor bare dekke bordet og nyte maten 😉
Jo har prøvd cos cos …har brukt det mer og mer i det siste….godt….legger meg som følger her…mye godt…og oppskrifter:)ha en fin kveldklemmer edda
Mine favoritter:Couscous med myntepesto, ristede mandler og scampi: http://matmedmonkis.blogspot.com/search/label/Couscous%20med%20scampi%20og%20myntepestoCouscous med kjøttkaker, melon og pære: http://matmedmonkis.blogspot.com/search/label/Couscous%20med%20melon%20p%C3%A6re%20og%20kj%C3%B8ttkaker
Ja, det er godt å ha litt nye varianter i tilbehøret. Takk for oppskriftstips Monkis! Skal umiddelbart ile innom bloggen din!Trine 😉
Jeg har ofte brukt appelsinjuice og appelsinbiter i couscous`n. Det smaker faktisk veldig godt. Har jeg laget for mye bruker jeg restene i feks en salat. Hiver oppi det jeg har for hånden og plusser på med litt flere appelsinbiter. Mummmm