Kjøttsuppe
Høsten er her og i butikkene bugner det med friske, fine, norske grønnsaker. Da er det tid for kjøttsuppe, av det gode gamle slaget, slik jeg husker den da jeg var lita jente og kjøttsuppe var en av favorittrettene mine.
Jeg laget litt ekstra denne gangen, slik at vi får et måltid i neste uke også, og et måltid på lur i fryseren. Til ca 6 porsjoner trenger du omtrent:
1 kg storfekjøtt med bein (jeg brukte høyrygg, men du kan også bruke bibringe eller oksebog)ca 2 liter vann1 strøken ss salt pr kg kjøttca 500 gram medisterfarse4 gulrøtter7-8 poteteren liten bit selleriroten liten kålroten stor purreeventuelt en kjøttbuljongterningsaltpepper

.
Lag kjøttboller av medisterfarsen. Har du ikke egnet redskap til det, kan du gjøre som meg; ha farsen i en plastpose som du skjærer av en bit på det ene hjørnet. Press farsen ut av hullet og bruk en kniv til å kutte av farsen slik at det blir fine kjøttboller. Ha bollene direkte oppi den varme kjøttkraften etter kjøttet og la de trekke noen minutter før du tar de opp med en hullsleiv og setter de tilside. Sil kjøttkraften og ha den tilbake i kasserollen. Smak eventuelt til med en terning kjøttbuljong.
.
Skrell grønnsakene og skjær de i små terninger. Ha alle grønnsakene med unntak av purren opp i den kokende kraften og la koke i ca 15 minutter eller til grønnsakene er møre. Skjær purren i skiver som du tilsetter ca 5 minutter etter de øvrige grønnsakene. Tilsett kjøttet og kjøttbollene mot slutten av koketiden. Smak til med salt og pepper.
Serveres varm med flatbrød eller rundstykker til. Vi hadde Hveterundstykker med hatt til.
Publisert 4. 10. 2009