I dag er det min dag, og min mann og vesle Mathias har invitert meg på middag på min yndlingsrestaurant i Lillestrøm. Det gleder jeg meg veldig til! I mellomtiden kan dere kose dere med denne retten, som vi koste oss med sist helg. En litt annerledes og spennende måte å anrette pasta på. Hvilke grønnsaker du putter mellom pastalagene kan selvfølgelig varieres etter smak og utvalg. Til to trenger du omtrent:

2 kyllingfileter

2 soltørkede tomater

2 små biter ost

frisk basilikum

ca 7 lasagneplater

1/2 squash, i tynne skiver – på langs

1/2 rød paprika, i store biter

1 rødløk, i båter

2 vårløk, delt i 3 på skrått

1 fedd hvitløk, finhakket

6 skiver spekepølse med urter, feks fra Tind

salt og pepper

god olivenolje

evt litt pesto

balsamicosirup

Skjær en liten lomme i kyllingfileten og stikk inn soltørket tomat, ostebiten og et basilikumblad. Stek fileten i en blanding av olivenolje og smør, 1-2 minutter på hver side, slik at du får en fin stekeskorpe. Legges i et ildfast fat og stekes videre i stekovnen ved ca 200 grader i ca 10-15 minutter, til fileten er gjennomstekt.
Stek spekepølsen i litt smør og legg de på ltt tørkerull slik at fettet renner av. Stek deretter squashen og legg til side. Stek resten av grønnsakene slik at de er blante og myke, og ha i squash og pølse mot slutten slik at det blir varmt.
Kok pastaplatene etter anvisningen på pakken (ca 5-10 minutter). Husk å ha i olje og salt før du legger i platene.
Lag pastatårnet slik: legg pastaplater og grønnsaker lagvis. Ha eventuelt litt pesto mellom lagene, eller litt god olivenolje. Avslutt med 1/2 pastaplate og balanser deretter kyllingfileten (som du har delt i to – på skrå) oppå pastatårnet. Ringle over litt god olivenolje. Pynt eventuelt med litt balsamicosirup. Serveres med godt brød.
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Som forige kommentar synes jeg også dette var en ny og spennende måte å bruke pastaplater på. Det må prøves.Kos på restaurant :)Trude 🙂

  2. Ev av favorittrestaurantene i Lillestrøm er Fratelli. Der har de god mat, til en relativt grei pris – i trivelge lokaler. Når det er sagt ble det ikke noe restaurantbesøk på oss på tirsdag, da vesle Mathias ble syk og det ble take-away istedet… Trine 😉

  3. Prøvde ut denne retten i kveld, og både mannen og jeg var enige i at dette var rett og slett nyyyydelig! Har lagt inn link til oppskriften i bloggen min cecilieiforstaden.blogspot.com

Leave a Reply to Myrsnipa Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste