Sommerasparges med parmaskinke, parmesan og pinjekjerner
4-6 asparges pr. pers som forrett eller 8-10 asparges pr. pers som hovedrettSpekeskinke, parmaskinke eller serranoskinke
Parmesan, i flak
Pinjekjerner, ristede
RucculasalatFrisk basilikum
Olivenolje
Balsamicoeddik
Nykvernet pepper
Kok aspargesen i vann tilsatt salt og litt sukker. Bruk gjerne en aspargeskjele med kurv, og legg aspargesene i med toppene opp. Pass på at toppene ikke står under vann, slik at de bare blir dampkokte. Alternativt kan du bruke en vid kjele/panne med høye kanter. Kok aspargesene i 4-6 minutter, avhengig av tykkelsen. Pass på å ikke koke for lenge, det er bedre at aspargesen er litt for lite kokt enn overkokt! Du kan kjenne etter med en skarp kniv hvor godt kokt den er.
Anrett godt avrente varme asparges på en tallerken, sammen med rucculasalat, basilikum, spekeskinke, noen flak parmaskinke og ristede pinjekjerner. Ringle over litt god olivenolje, balsamicoeddik og et par tak med pepperkverna. Serveres med godt brød og rød- eller hvit vin.
Ha en fin sommer!
Hei, dette så kjempe godt ut!! :o)
Takk for det! 😉