Bringebærsaus med balsamicoeddik
Balsamicoeddik er tradisjonelt sett ikke er naturlig tilbehør til bær, men det er det nå…
1 1/2 dl vann
1-1 1/2 dl sukker
250 g bringebær
1 vaniljestang
saft fra 1/2 lime
1-2 ts god balsamicoeddik
Kok opp vann og sukker under omrøring. Ha bringebærene og vaniljestangen (del på langs og skrap ut frøene) i en bolle og hell sukkerlaken over. Smak til med limesaft og balsamicoeddik. La stå å trekke i minst en time. Ta så opp vaniljestangen og kjør blandingen i en foodprosessor eller stavmikser slik at du får en glatt saus. Serveres til vaniljeis, panna cotta, brownies – eller noe annet godt!
Publisert 18. 2. 2009
Dette så fancy ut. Må prøves, takk for tips! Jeg har dessuten en hel pakke vaniljestenger liggende som definitivt trengs å utforskes 🙂 Noen flere ideer til bruksområde?
Vaniljestenger kan brukes til så mangt, hva med panna cotta eller creme bruleè? Trine 😉
Jeg lagde denne med bringebær og rips og det ble knallgodt!
(Balsamicoen jeg brukte var smakssatt med skogsbær.)