Balsamicoeddik er tradisjonelt sett ikke er naturlig tilbehør til bær, men det er det nå…

1 1/2 dl vann
1-1 1/2 dl sukker
250 g bringebær
1 vaniljestang
saft fra 1/2 lime
1-2 ts god balsamicoeddik

Kok opp vann og sukker under omrøring. Ha bringebærene og vaniljestangen (del på langs og skrap ut frøene) i en bolle og hell sukkerlaken over. Smak til med limesaft og balsamicoeddik. La stå å trekke i minst en time. Ta så opp vaniljestangen og kjør blandingen i en foodprosessor eller stavmikser slik at du får en glatt saus. Serveres til vaniljeis, panna cotta, brownies – eller noe annet godt!

Skriv ut
  1. Dette så fancy ut. Må prøves, takk for tips! Jeg har dessuten en hel pakke vaniljestenger liggende som definitivt trengs å utforskes 🙂 Noen flere ideer til bruksområde?

  2. Jeg lagde denne med bringebær og rips og det ble knallgodt!

    (Balsamicoen jeg brukte var smakssatt med skogsbær.)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste