Bringebærsaus med balsamicoeddik
Balsamicoeddik er tradisjonelt sett ikke er naturlig tilbehør til bær, men det er det nå…
1 1/2 dl vann
1-1 1/2 dl sukker
250 g bringebær
1 vaniljestang
saft fra 1/2 lime
1-2 ts god balsamicoeddik
Kok opp vann og sukker under omrøring. Ha bringebærene og vaniljestangen (del på langs og skrap ut frøene) i en bolle og hell sukkerlaken over. Smak til med limesaft og balsamicoeddik. La stå å trekke i minst en time. Ta så opp vaniljestangen og kjør blandingen i en foodprosessor eller stavmikser slik at du får en glatt saus. Serveres til vaniljeis, panna cotta, brownies – eller noe annet godt!
Publisert 18. 2. 2009
Dette så fancy ut. Må prøves, takk for tips! Jeg har dessuten en hel pakke vaniljestenger liggende som definitivt trengs å utforskes
Noen flere ideer til bruksområde?
Vaniljestenger kan brukes til så mangt, hva med panna cotta eller creme bruleè? Trine
Jeg lagde denne med bringebær og rips og det ble knallgodt!
(Balsamicoen jeg brukte var smakssatt med skogsbær.)