Pai med tomater, oliven og brie
En nydelig vegetarpai som er enkel og velsmakende!
Paibunn:
125 gram smør
200 gram hvetemel
2 ss vann
Fyll:
1 rødløk
70 gram brie
16 sorte oliven
6 plommetomater
2 ss friske hakkede urterca 1 ts salt
ca 1/2 ts pepper
5 egg
3 dl melk
Fremgangsmåte:
* Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i minst 30 minutter. Trykk deigen ut i en smurt stor paiform. Stek bunnen på 200 grader i 12-15 minutter til den er litt gylden.
* Surr strimlet løk i en panne. Del brie i biter, tomatene i i skiver og olivenene i to. Ha alt over i paiskallet. Hell over sammenvispet egg, melk og krydder.
* Stek paien videre i ca 25 minutter – til eggeblandingen er stiv. Server paien varm, gjerne med en grønn salat og foccacia.
Publisert 12. 1. 2009
Hei TrineNå har jeg prøvd denne paien, den ble helt nydelig!!!!Hilsen Marit på Skoga
Lagde denne paien i ettermiddag. Ble nydelig, men litt vel fuktig etter min smak. Så jeg vil nok redusere til 3 egg og 2,5 dl melk. Takk for gode ideér:)
Jippi du har kommet med en paioppskrift! Har forsøkt flere ganger på pai, men har aldri funnet en god. Nå når du kommer med en er jeg sikker på at denne er en fulltreffer! Takk skal du ha, jeg skal prøve den!