Muffins er alltid populært, og kan varieres i det uendelige. Hva med en enkel opp-ned muffinsdessert?

Til 10-12 store muffins trenger du:
250 gram smør
2,5 dl sukker
1 ts vaniljesukker
3 egg
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
ca 300 gram bringebær

Rør smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftig. Tilsett eggene, ett av gangen og bland godt sammen. Ha i siktet hvetemel blandet med bakepulver og vend røren forsiktig sammen med en slikkepott. Hemmeligheten bak lette, porøse muffins er at deigen ikke arbeides for mye. Smør muffinsformene med smør og ha i bringebær. Fordel røren oppå og stek muffinsen midt i ovnen ved 180 grader i ca 15 minutter eller til muffinsen er ferdig. Følg med mot slutten og stikk en kakenål i for å se om de er ferdig stekte. Avkjøl kakene på rist før du hvelver dem. Serveres opp-ned, med en liten klatt kesam med vanilje, en rømmeklatt eller stivpisket krem.

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Leave a Reply to Ragnhild Cancel reply

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste