Cappuccino-suflèer
Her kommer desserten vi avsluttet forrige Gourmetkveld med. Desserten var en skikkelig suksess, noe Gourmetklubbens sekretær oppsummerte slik: «Nydelig. Voksen smak. Grei å lage og god å spise. Suffleene hevet seg greit. Men, mye oppvask.» Vi serverte portvin til sufleene, Rozes LBV 2004, noe som passet veldig bra!
Til 6 Cappuccino-suflèer trenger du:6 formersmør til formene25 gram lyst sukker (+ ekstra til formene)6 ss kremfløte2 ts espressopulverkaffe2 ss Kalhua (eller annen kaffelikør)3 store egg (skilt)1 ekstra eggehvite150 gram kokesjokolade (gjerne med høyt kakaoinnhold), smeltet og litt avkjøltkakaopulver, til dryssvaniljeis
- Forvarm stekovnen til 190 grader. Smør innsiden av 6×1,5 dl porsjonsformer med smør og dryss etterpå med sukker. Sett formene på en stekeplate.
- Ha fløten i en liten tykkbunnet kjele og varm forsiktig opp. Rør inn Kalhua og kaffepulveret. Fordel kaffeblandingen i bunnen av de smurte formene.
- Ha eggehvitene i en ren og fettfri bolle og pisk dem halvstive. Rør gradvis inn sukkeret til det blir stivt, men ikke tørt. Rør sammen eggeplomme og smeltet, litt avkjølt kokesjokolade i en egen bolle. Rør inn litt av den stivpiskede eggehviten. Vend gradvis inn resten av eggehviten.
- Fordel røren i formene. Stek ved 190 grader i ca 15-20 minutter, eller til sufleene har satt seg (sluttet «å leve»). Gi et lett dryss med kakapulver og server med god vaniljeis til.
Oppskriften er hentet fra «Verdens beste desserter».
Publisert 9. 12. 2008
Hei
Holder på å lage denne desserten, men hvor skal kaffelikøren?
Har oppdatert oppskriften. Røres inn sammen med fløten og kaffen. Lykke til!
Tusen takk for kjapt svar! Nå hever de seg vakkert i ovnen!
Genialt. Elsker kaffedesserter. Denne er bookmarked!