Sandkaker (ca 24 stk)
Sandkaker må jeg ha til jul! Her er oppskriften jeg bruker:
125 gram smør
100 gram melis
1 lite egg
30 gram malte mandler
ca 200 gram hvetemel
- Rør smør og melis hvitt og skummende. Bland i egget, de malte mandlene og hvetemelet. Dekk til deigen og la den stå kjølig natten over.
- Trill deigen til pølser og del i biter. Trill til kuler og trykk deigen ut i usmurte sandkakeformer. Sett formene på plate.
- Stek kakene gyldne på nest nederste rille på 180 grader i ca 15 minutter. Følg med mot slutten av steketiden!
- Hvelv formene på en plate. Når kakene er avkjølte faller de nesten ut av formene av seg selv. Hvis ikke kan du gi formene et lett trykk hvis kakene sitter fast.
- Oppbevares tørt og kaldt i tett boks. Kan fryses.
Publisert 15. 12. 2007
Heia.
Jeg titter innom deg jevnlig.
Og denne gang trengte jeg en oppskrift på sandkaker som jeg selvfølgelig fant ;-))
Men så er det det problemet med når steketiden er ferdig og de skal ut av formene…..
Det gikk ikke bra hos meg med usmurte former og de tipsene du skrev så fint om-
så kanskje du har et tips til hvordan få dette til.
Det gikk galt med de 20 jeg hadde bakt,men smakfulle er de!
Men jeg gir meg ikke og vil prøve meg en gang igjen om du har et superråd;-))
God adventstid;-))
Skal mandlene skåldes før de males?
Meget god oppskrift la formene opp ned på brett de falt nydelig ut av formene. Så takk for fin oppskrift.
Takk for din tilbakemelding! Det er alltid gøy (og nyttig) å høre at oppskriftene faller i smak andre steder enn hos oss, også. 🙂
Kan man bytte ut malte mandler med hasselnøtter i sandkaker, slik som med makroner/gule bomber? Tåler ikke mandler, men hasselnøtter går greit…
Det har jeg ikke testet, men vil tro det går bra.