For 19 gang skal Liv og jeg steke krumkaker sammen. En hyggelig og nyttig tradisjon!

Her er oppskriften, som er lett å tilpasse:

egg
sukker
smør, smeltet
hvetemel
2-3 ss varmt vann pr. egg

Vei først opp eggene (jeg bruker vanligvis 3-4 egg) og vei opp samme vekt av sukker, smør og hvetemel. Blandes sammen i en foodprosessor, og tilsett deretter 2-3 ss varmt vann pr. egg. La røren svelle i minst 20 minutter.

Legg en passe stor klatt midt i krumkakejernet , trykk godt ned og stek på svak varme til krumkaken er passe stekt. Rulles straks rundt en «krummer» til kremmerhus. Avkjøles på rist. Alternativt kan du straks legge den ferdigstekte kaken i en liten skål, som du kan servere is eller noe annet godt i! Pass på fingrene, det kan bli varmt og her må ting skje raskt!

Skriv ut
  1. Hei. Hvorfor skiller krumkakerøren min seg.
    Visper eggedosis, har i vekselsvis
    avkjølt smeltet smør og mel. Tilslutt litt
    temperert vann og da skiller den seg.
    Hva gjør jeg feil?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste