Emiliekake
Emilie forsøker å innføre en ny bursdagstradisjon, en sjokoladekake bestående av 9 dl fløte, 3 dl creme fraiche, 550 gram kokesjokolade, Baileys og Grand Mariner. Oppskriften er Trond Mois og kaken heter «Elisabeth-kake». Jeg laget den første gang til bryllupsfesten vår, og rakk knapt å smake på den før den var borte. Ikke nok med at kaken er en kaloribombe som koster «flesk», er den også ganske arbeidskrevende å lage. Jeg har derfor tillatt meg å modifisere oppskriften noe, til en «Emilie-kake». Så får vi se om den etterhvert blir en tradisjon som hun selv vil føre videre, for snart er det slutt på at mamma arrangerer «barneselskap»!
Bunn
3 egg
1,5 dl sukker
1 ss kakao
2 ss hvetemel
2 ss smeltet smør
litt revet appelsinskall
Sjokoladefyll
1,5 dl kremfløte
200-250 gram mørk kokesjokolade
1 bs (usaltet) smør
1-2 ss Grand Mariner
Topping (kan sløyfes)
1/2 vaniljestang, frøene
1,5 dl kremfløte
1,5 dl creme fraiche
1 ss melis
1/2 dl Baileys
litt smeltet, mørk sjokolade
strimlet appelsinskall til pynt
- Lag bunnen først: stivpisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn kakao, hvetemel og smeltet smør. Tilsett revet appelsinskall. Fyll røren i en smurt springform, ca 26 cm i diameter, og stek kaken ved 180 grader i ca 20-25 minuttr. Sjekk underveis! Avkjøles.
- Kok opp fløten til sjokoladefyllet i en kjele, og ha i smør og sjokolade. Sett kjelen til side med en gang, og rør til sjokoladen er helt smeltet. Når blandingen er litt avkjølt tilsetter du Grand Mariner (smak til ;-)). Smør fyllet på den avkjølte kakebunnen. (Ja det ER mye fyll, tenk at mengden er halvert ift den opprinnelige oppskriften!) Sett kaken i kjøleskapet til fyllet stivner. Her slutter oppskriften på Emiliekaken!
- Hvis du skal unne deg skikkelig luksus kan du spandere på deg topping: 1/2 vaniljestang deles i to og frøene skrapes ut med kniv. Stivpisk 1,5 dl fløte og 1,5 dl creme fraiche sammen med vaniljefrøene og 1 ss melis. Tilsett 0,5 dl Baileys og litt smeltet sjokolade. Dander toppingen pent midt på sjokoladefyllet, men fremdeles slik at en «krans»av sjokoladefyllet er synlig. Drypp striper med smeltet sjokolade over. Sikt over litt melis og ha på et dryss med strimler av appelsinskall rett før servering.
Lykke til!
Hei! Jeg fant originaloppskriften til Trond Moi, og ser jo at det er MYE fyll og MYE topping. Jeg skal bake til et bryllup, og lurer på om du vil anbefale originalen eller din egen variant? Tenker at originalen ser litt mer luksuriøs ut, men er redd den blir alt for mektig.
Et godt kakevalg til bryllup! Hvis du kun skal ha en kake i bryllupet kan du godt ta «full pakke», men ellers vil jeg anbefale en modifisert utgave, lik min – eventuelt litt mere fyll enn meg men mindre enn i originalen. Hvis ikke kan det fort bli slik: http://trinesmatblogg.no/2010/08/bryllupsbombe/ Jeg satset nemlig på full pakke og det ble i meste laget med tanke på at det var et rikholdig kakebord ellers. Lykke til! 😉
Ja, jeg husker du blogget den!! 😉 Da satser jeg på en mellomting – tusen takk! 🙂
Den så god ut. Lurte på om denne lages noen dager i forveien?
Baileys og Grand Mariner, kan de to erstattes med noe annet?
Du kan droppe det, og eventuelt tilsette litt revet sitronskall istedet for Grand Mariner.
Kan jeg erstatte Baileys med konjakk tror du?
Har prøvd kaken i dag! Nyyyydelig
Hva betyr 1 bs smør?
bs = barneskje
Har lagd denne i påska, men har trøbbel med at det legger seg et fettlag oppe på kaka når den stivner, må jo ha gjort noe galt ? noen tips ?