Dette er en enkel og velsmakende rett, som har gjort stor suksess – spesielt på jentetur til Santa Pola i Spania, hvor vi spiste denne retten flere ganger under oppholdet. Retten kan brukes som en smårett, forrett eller inngå som en del i en tapasbuffet.

Serranosvøpte asparges

  • 1 bunt asparges
  • salt og sukker
  • 8-10 skiver serranoskinke

Vinaigrette a la Santa Pola:

  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ts dijonsennep
  • Salt og pepper
  • 1 fedd hvitløk
  • ca ½ dl olivenolje

Slik kan det gjøres:
• Knekk av den nederste delen av aspargesen
• Kok opp ca 1 liter vann i en vid kjele og tilsett 1 ts salt og ½ ts sukker.
• Kok aspargesen forsiktig til de er akkurat passe (ca 4 minutter). De skal være myke, men gi litt motstand når du stikker en kniv i aspargesen.
• Avkjøles i litt kaldt vann og legges på en tallerken.
• Lag vinaigretten, for eksempel ved å riste sammen alle ingrediensene i et glass – tilsett olivenoljen til slutt.
• Legg aspargesen i en plastpose og hell vinaigretten over. Om du har tid kan du oppbevare aspargesene ca en time i kjøleskapet, men hvis du er sulten kan du servere det når du vil…
• Pakk da 2-3 asparges inn i en skive serranoskinke og anrett på tallerken. Hell vinaigretten over. Anrett gjerne med cherrytomater, rucculasalat og ristede pinjekjerner, og server med ferskt brød.

Skriv ut
  1. Gratulerer med dagen! Da blir det forrett til middagen i dag på en vanlig torsdag 🙂 Vi kan mimre over vårt eget opphold i Santa Pola. (Kjøpte mye god serranoskinke på Mercadona der.) I dag blir den byttet ut med parmaskinke kjøpt i Lucca. Håper på 5 nye år- minst!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste