En varmende suppe er noe av det enkleste du kan lage. Det er en liten kuttejobb i forkant, men når den er unnagjort er det bare å putte ingrediensene oppi suppegryta i omtrent riktig rekkefølge i forhold til nødvendig trekketid, og vips er maten klar. Pistou er en fransk variant av pesto, og gir denne suppen et ekstra løft. Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

Suppen

1 l kjøttkraft god
1 boks hermetiske tomater hakket
300 g entrecôte, eller annet biffkjøtt, i terninger
1 rødløk , i tynne båter
3 gulrøtter , i biter
1/2 bit sellerirot, , i biter
1/2 squash , i biter
100 g nudler
salt og pepper

Pistou

2-3 fedd hvitløk
1 neve frisk basilikum
75 g parmesan (ca.), finrevet
1 dl extra virgin olivenolje (ca.)

SLIK GJØR DU

 

 

Kok opp kjøttkraften og ha oppi hermetiske tomater, kjøttbitene og løken. La kjøttet trekke i ca 20 minutter, før du tilsetter gulrøtter og sellerirot. La det trekke ytterligere 5 minutter og tilsett squash. Etter 5-10 minutter skal kjøttet være godt og mørt og grønnsakene ferdigkokt. Her kan du selvsagt benytte det du har tilgjengelig av grønnsaker. Tilsett nudlene og smak til med salt og pepper. Suppen er ferdig når nudlene er al dente.

Mens suppegryten står og trekker lager du pistouen. Ha alle ingrediensene i en foodprosessor eller bruk stavmikser, og kjør blandingen til du får ønsket konsistens. Jeg pleier bare å kjøre den noen sekunder. Smak eventuelt til med salt og pepper. Server pistouen som tilbehør til suppen, samt med godt brød eller sesamknekkebrød som tilbehør.

Enjoy!

(Alle suppene på bloggen finner du samlet her.)

Skriv ut
  1. Heihei 🙂
    Jeg er under utdannelse og jobber som kokk. Jeg har bare sett raskt over bloggen, så det er meget mulig jeg tar feil, men bruker du mye hermetiserte tomater? 🙂
    Personlig synes jeg disse har litt besk smak, så det jeg pleier å gjøre, er å blansjere tomatene for å få av skallet. Da blir det mye friskere smak!
    Ettersom jeg ikke har snoket mye, og ikke vet hvor mange faguttrykk du kan, kort og godt; blansjering er å gi noe et raskt oppkok, for å så stanse kokeprosessen ved å raskt putte det nedi kaldt vann(gjerne med isbiter).
    -med tomatene skjærer jeg ut «stilken» ettersom den er giftig, og snitter en X i bunnen av tomaten, Kuttene skal ikke være dype, kun igjennom skallet. så skallet kommer lettere av. Jeg putter dem nedi kokende vann i noen sekunder(Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke vet hvor lenge, ettersom jeg ser på tomaten når den bør opp…) til skallet begynner å løsne, og putter dem oppi isvannet. Deretter er det bare å dra skallet av!
    Om det sitter litt igjen, så har du tomaten lenger oppi neste gang 😉
    Det som skjer, er at det er et tynt lag med fruktkjøtt rett under skallet, som «oppløses/kokes bort» mye raskere enn resten av kjøttet! Når denne blir kokt, har ikke skallet lenger noe mer å holde seg fast i, så det glir av når du tar på det.

    Uansett om du kunne dette fra før eller ikke, du har en super blogg! 🙂

    1. Ja, det stemmer nok at jeg benytter en del hermetiske tomater i enkelte av rettene. Dette gjelder spesielt retter som skal tilberedes i en fei etter en hektisk dag på jobb og hvor en ofte ikke har tid og ork til å benytte friske tomater (og kanskje heller ikke har det tilgjengelig, i motsetning til hermetiske tomater som jeg alltid har «på lur»). Slike raske hverdagsretter er det mange av på bloggen, og de er veldig populære. Men, det er også en del retter hvor jeg benytter friske tomater, hvor man selvsagt må fjerne skallet, noe jeg har beskrevet det her og ofte pleier å linke til: http://trinesmatblogg.no/tilberedningstips/.

  2. Har du marinert kjøttet noen gang før du har det i suppen? Lute på å gjøre det for å sikre mørere kjøtt og mer smak til suppen.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste