Da jeg begynte å planlegge min andre kokebok, TRINES MAT 2, spurte jeg Mathias (som da var 6 år) om å velge en oppskrift som skulle være med i kokeboken. Han var absolutt ikke i tvil - det måtte bli mammas sjokoladepudding! Så da ble det det, og nå kommer den også på bloggen – en deilig hjemmelaget sjokoladepudding med kremdott og friske bær.

Annonse

Ingredienser

SJOKOLADEPUDDING

3 dl melk
1 dl kremfløte
1/2 dl kaffe
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 ss kakao
2 egg
3 ss maisenna
100 g mørk kokesjokolade , hakket
salt

TILBEHØR

2 dl kremfløte , stivpisket
100 g bær
25 g mørk kokesjokolade , til dekor

SLIK GJØR DU

Skill eggene, du skal kun benytte eggeplommene i denne oppskriften. Lag gjerne pikekyss av eggehvitene.

Ha melk, fløte, kaffe, kakao, sukker, vaniljesukker, maisenna og eggeplommer i en kjele, og rør det hele godt sammen. Sett kjelen på koketoppen og gi blandingen et forsiktig oppkok mens du rører hele tiden. Etter hvert vil blandingen begynne å tykne. Ta kjelen av varmen, tilsett den hakkede sjokoladen og rør til sjokoladen har smeltet. Smak til med et par klyper salt.

Fordel sjokoladepuddingen i 4 dessertskåler eller glass, og sett til avkjøling. Sett deretter puddingen i kjøleskapet i minst 3 timer, til den har stivnet.

Serveres med stivpisket kremfløte, friske bær og litt revet sjokolade – eller hjemmelaget vaniljesaus, dersom du heller foretrekker det.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.