Da jeg begynte å planlegge min andre kokebok, TRINES MAT 2, spurte jeg Mathias (som da var 6 år) om å velge en oppskrift som skulle være med i kokeboken. Han var absolutt ikke i tvil - det måtte bli mammas sjokoladepudding! Så da ble det det, og nå kommer den også på bloggen – en deilig hjemmelaget sjokoladepudding med kremdott og friske bær.

Ingredienser

SJOKOLADEPUDDING

3 dl melk
1 dl kremfløte
1/2 dl kaffe
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1 ss kakao
2 egg
3 ss maisenna
100 g mørk kokesjokolade , hakket
salt

TILBEHØR

2 dl kremfløte , stivpisket
100 g bær
25 g mørk kokesjokolade , til dekor

SLIK GJØR DU

Skill eggene, du skal kun benytte eggeplommene i denne oppskriften. Lag gjerne pikekyss av eggehvitene.

Ha melk, fløte, kaffe, kakao, sukker, vaniljesukker, maisenna og eggeplommer i en kjele, og rør det hele godt sammen. Sett kjelen på koketoppen og gi blandingen et forsiktig oppkok mens du rører hele tiden. Etter hvert vil blandingen begynne å tykne. Ta kjelen av varmen, tilsett den hakkede sjokoladen og rør til sjokoladen har smeltet. Smak til med et par klyper salt.

Fordel sjokoladepuddingen i 4 dessertskåler eller glass, og sett til avkjøling. Sett deretter puddingen i kjøleskapet i minst 3 timer, til den har stivnet.

Serveres med stivpisket kremfløte, friske bær og litt revet sjokolade – eller hjemmelaget vaniljesaus, dersom du heller foretrekker det.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Nå har jeg skummet alle sjokoladepuddingoppskrifter på nettet, men ingen har en klatt smør i. Det bruker jeg. Og ørlite chili. Det blir ikke godt uten, synes jeg. (:-
    Takk for mange gode og smaklige oppskrifter, Trine!

  2. Kan eg bruka havremjølk/fløyte eller kokosmjølk som alternativ til mjølk/fløyte i denne oppskrifta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste