CHILI SIN CARNE MED SØTPOTET

Chili sin carne

Chili sin carne (chili uten kjøtt) er den vegetariske versjonen av chili con carne, og er så absolutt verdt et forsøk enten det er på en kjøttfri mandag eller hvilken som helst annen dag. Jeg har benyttet bønner og hakkede tomater fra GoGreen. I tillegg har jeg tilsatt litt søtpotet og gulrot, samt rikelig med chili slik at den river litt i smaksløkene, og til slutt litt mørk sjokolade som setter en spennende smak på det hele. Prøv den du også da vel! Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • 1 løk, i små terninger
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 stor rød chili, finhakket
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ts spisskummin
  • 2 ts paprikapulver
  • ca. 1/2 ts chilipulver
  • 1 ts oregano
  • 1/4 ts kanel
  • 2 bokser GoGreen hakkede tomater
  • 2 dl grønnsaksbuljong
  • 2 paprika, i terninger
  • ca. 250 g søtpotet, i terninger
  • 1 stor gulrot, i skiver
  • 1-2 ts sukker (smak til)
  • salt og pepper
  • 1-2 ruter med mørk kokesjokolade, finhakket
  • 1 boks GoGreen kidneybønner
  • 1 boks GoGreen svarte bønner
  • en neve frisk koriander, grovt hakket
  • lime
  • litt rømme
  • avokado eller guacamole
  • godt brød eller tortillachips

Chili sin carne

Skjær opp alle grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Fres løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili og la det surre litt til. Vil du ha retten ekstra sterk kan du beholde frø og hinner i chilien. Tilsett deretter tomatpuré og krydder og rør godt sammen. La det stå å surre et par minutter, og tilsett deretter hermetiske tomater, grønnsaksbuljong, paprika, søtpotet og gulrot. Rør godt sammen og la det småkoke til søtpotetene er møre, etter ca. 20 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper, samt litt mørk sjokolade som setter en spennende smak på retten. Kokesjokoladen kan eventuelt erstattes med litt bakekakao. Ha bønnene i et dørslag og skyll dem godt. Ha bønnene oppi gryta og la det stå å småkoke noen minutter, til bønnene er gjennomvarme. Smak gjerne til med litt limesaft.

Chili sin carne

Gi retten et dryss av frisk koriander rett før servering, og servér den sammen med ønsket tilbehør, for eksempel en rømmeklatt, en limebåt og hjemmelaget tortillachips.

Se her, hvordan jeg lager denne retten:

VELBEKOMME!

Dette innlegget er laget som en del av mitt samarbeid med GoGreen. GoGreens produkter får du kjøpt i de fleste dagligvareforretninger.


, ,

21 Kommentarer

  1. Torunn 30. august 2016 at 20:34 #

    Kjempegod middag!

  2. Kari D 5. september 2016 at 18:13 #

    Kjøttfri mandag ble en suksess. Guttene mine på 16 og 20 forsynte seg to ganger, selv om de var veldig skeptisk før vi satte oss til bordet. Super middag. Tusen takk, Trine 🙂

  3. Morten 5. september 2016 at 19:01 #

    Med så mye gode ingredienser og krydderier vil i alle fall ikke jeg savne kjøttdeigen.

  4. Anne Grete 6. september 2016 at 17:40 #

    Den ble kjempegod. Savner ikke kjøttdeigen

  5. Trine D 30. september 2016 at 20:30 #

    Fantastisk godt!
    Hvis man skal lage 4dobbel porsjon skal man 4doble alle ingrediensene? Eller holde litt tilbake på krydder OL?

  6. Ingvild 1. oktober 2016 at 19:14 #

    Går det an å bruke kjøttbuljong istedet for grønnsaksbuljong? Eventuelt å droppe buljong?

    • Trine ;) 19. november 2016 at 10:06 #

      Ja, du kan benytte kjøttbuljong istedet, men da blir det ikke en vegetarrett. Du kan alternativt benytte vann istedet og øke mengden med krydder noe. Lykke til!

  7. Mette 11. desember 2016 at 18:17 #

    Akkurat laget👍😄Gleder meg til å smake😄

  8. Heidi 13. desember 2016 at 16:16 #

    Dette har blitt en ny favoritt her i huset! Bloggen din har virkelig gjort mye for middagsvanene våre, har aldri laget noe herfra som ikke har vært godt 🙂 Lett forståelige oppskrifter, og med råvarer vi finner på den lokale matbutikken 🙂 Halvfabrikata bruker vi nesten aldri lenger, det tar jo ikke så mye lenger tid å ordne alt fra bunnen. Og det smaker veldig mye bedre 🙂 Takk for en inspirerende og flott blogg!

  9. Silje 7. januar 2017 at 17:21 #

    Og når skal bønnene tilsettes? Det står ikke i framgangsmåten. Regner med det er samme med hakkede tomater..(?)

    • Trine ;) 7. januar 2017 at 17:43 #

      Det står i oppskriften, bønnene skal tilsettes mot slutten, ikke sammen med tomatene. Lykke til!

      • Silje 7. januar 2017 at 19:13 #

        Se der ja, sånn går det når man ikke leter skikkelig😊 Gjorde det feil jeg da. Men det ble godt likevel

  10. Ada 23. januar 2017 at 20:19 #

    Ny favoritt! Veldig godt!

  11. Ina 31. januar 2017 at 14:28 #

    Hva ville du byttet søtpotet med? 10-åringen liner ikke søtpotet..

    • Even 5. februar 2017 at 11:08 #

      Ville bare droppet den 🙂

  12. Linda 6. februar 2017 at 21:09 #

    Hvordan er det å fryse rester av det her? Jeg bor alene og vil gjerne lage flere porsjoner enn kun én.

  13. Tone 22. februar 2017 at 22:41 #

    Retten ble veldig god, men det tok langt mer enn 20 minutter å koke søtpotetene møre.

    • Marianne Alfsen 2. mars 2017 at 18:35 #

      Jeg opplevde det samme. Rart, for søtpoteter er jo egentlig veldig lettkokte?

    • Trine ;) 2. mars 2017 at 18:41 #

      Så hyggelig å høre at retten falt i smak! Det er dessverre vanskelig å anslå koketider eksakt, for her er det mange forhold som spiller inn, som for eksempel størrelsen på bitene, kvaliteten på råvarene og temperaturen i gryta. I oppskriften står det ca. 20 minutter for å gi en liten pekepinn på hvor lang tid det tar. Noen ganger tar det litt lengre tid, og andre ganger kortere tid.

  14. Ivan 28. mars 2017 at 17:24 #

    Hei!
    Jeg regner med at dette blir godt. Men: Nå kommer kona snart hjem og jeg veit ikke hva jeg skal gjøre med avokadoen som står i oppskriften….

    Ivan

  15. Silje Victoria 30. mars 2017 at 20:17 #

    Dette tok jo voldsomt lang tid å få de søtpotetene møre. Jeg tok ikke på lokk, for det står ikke noe om det i oppskriften, men etter 20 min så sjekket jeg videoen og da så jeg jo at du har brukt lokk. Maten har vel stått og kokt i over en time nå 🙁

Legg igjen en kommentar