2015 – ET TILBAKEBLIKK

Trine baker

Året 2015 er straks historie og det er på tide å se tilbake på et fantastisk år. Det har vært et utrolig hektisk og arbeidsomt år, jeg tror aldri jeg har jobbet så mye noen gang før. Men så er det jo heldigvis sånn at når du jobber med noe du liker så flyr tiden avgårde. Det som det merkes på er at det blir alt for lite tid igjen til andre ting en gjerne også vil gjøre.

I løpet av dette året har bloggen hatt 15,8 millioner besøk og hele 40,5 millioner sidevisninger! Hvis du lurer på hvilke oppskrifter som har vært de mest populære kan du klikke deg inn her.

I januar 2015 begynte jeg for alvor å jobbe med kokeboken min Trines mat 2. Skissen var klar, nå skulle mer enn halvparten av oppskriften lages på nytt og fotograferes, og så gjensto alt skriverarbeidet. Å lage kokebok i januar og februar er ikke helt optimalt for en som helst bruker kun dagslys ved fotografering, men det gikk heldigvis mot lysere tider og bildene ble bedre jo nærmere deadline jeg kom. Manus og bilder ble levert 1. mai og få dager etter reiste jeg med andre matglade på matreise til Nice. Du kan lese mer om reisen her og her. Deretter jobbet jeg sammen med designer Ingrid og redaktør Bente i Cappelen Damm med å sette sammen boken slik den ble til slutt. Er utrolig fornøyd med resultatet, og dere kan tro det var godt å reise på sommerferie samme dag som boken ble sendt til trykkeriet.

Trines mat 2 - ukemeny 5

Selv om første halvår i stor grad var preget av arbeidet med kokeboken så ble bloggen også regelmessig oppdatert. Mine favoritter fra første halvår er blant annet vegetarlasagne med spinat og feta, kylling i curry og hvetekrans med sukker og kanel.

I sommer sa jeg opp jobben som seniorrådgiver i Juridisk avdeling i Utdanningsdirektoratet. Jeg opprettet tidligere i år Trines mat AS, og planen er nå å fortsette å jobbe som matblogger og kokebokforfatter. Alternativet var å slutte å oppdatere bloggen, for kombinasjonen juristjobb og matblogging ville rett og slett ha blitt alt for mye slik det nå har utviklet seg. Beslutningen var derfor ikke så vanskelig å ta, men det satt likevel langt inne å skulle si opp.

Trines mat you tube

Etter en lang og fin sommerferie med familien fikk jeg en rykende fersk kokebok levert på døren. Dere kan tro det er en spesiell følelse! Den 17. august ble Trines mat 2 lansert og gikk rett til topps på bestselgerlisten! Før den ble lansert ble 2. opplag bestilt, og vi er nå oppe i 50 000 eksemplarer! Boken fikk for øvrig terningkast 5 og god omtale i Oppland Arbeiderblad, se her. Den første kokeboken min, Trines mat, selger fortsatt også bra og vi er nå oppe i 20. opplag og 155 000 eksemplarer! I en oversikt i VG er faktisk Trines mat tredje mest solgte bok i Norge i 2015 (etter Jojo Moyes to romaner)!

Lanseringsfesten Trines mat 2

Høsten har i stor grad vært preget av lansering av Trines mat 2, med lanseringsfest og ikke minst boksigneringer og ulike arrangementer i Osloområdet, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim, Ålesund og Tromsø. Takk til alle dere som møtte opp!

Trines mat 2 signert

Jeg har også i år fått stor oppmerksomhet i media. Høydepunktet for min del var nok at NRK laget et portrettintervju som ble sendt på Lørdagsrevyen i beste sendetid og intervjuet i «God Sommer Norge» på TV2. Andre høydepunkter er portrettintervju i Aftenposten – «Hun er Norges største, men vil være anonym«, i Adresseavisa – «En helt vanlig sensasjon« og intervju i VG «Takker 6-åringen for kokeboksuksessen» (blir aldri helt fortrolig med disse overskriftene) se her og her. En av mine lesere har også skrevet litt om hvordan han opplever sin nye hverdag i artikkelen «Overtatt av Trine». Ta gjerne også en titt her, hvor jeg forsøker å samle alle «mediasakene».

Portrett Aftenposten

1.  oktober tok jeg et langt skritt ut av komfortsonen og publiserte min egen YouTube-kanal. Her viser jeg hvordan jeg lager mine beste retter, og viser også tips og triks jeg benytter på kjøkkenet. For å bli oppdatert når det kommer nye filmer kan du klikke deg inn her og trykk «abonner» (øverst i høyre hjørne). Det er selvsagt helt gratis. Flere filmer kommer i 2016!

Hverdagen som blogger er også blitt betraktelig bedre etter at jeg kunne ta matverkstedet i sokkeletasjen vår i bruk i slutten av oktober. Bloggen og Trines mat as hadde okkupert kjøkkenet vårt og delvis stuen, og det var på tide å få et skille mellom privatliv og jobb. Nå er det her jeg jobber når jeg skal lage og fotografere mat til bloggen eller andre prosjekter, og det er også her jeg har møter og intervjuer mm. Jeg har fått det kjempefint, og det kommer et innlegg på nyåret hvor dere skal få se hvor fint det ble tilslutt!

matverkstedet

Jeg har også sittet i juryen ved et par anledninger, slik som i delfinalen i Det norske måltid og hovedjuryen i konkurransen Gylne Måltidsøyeblikk.

Til tross for en hektisk høst med boklanseringer, filming og oppfølgning av kjøkkenprosessen har jeg blogget jevnlig. Favorittoppskriftene i 2. halvår er nok ferske vårruller med reker, mango og hot chilisaus,  soyamarinert laks med eple- og vårløksalat og crème brûlèe med appelsin og kanel.

Dette er et lite sammendrag av et aktivt, morsomt, begivenhetsrikt og veldig arbeidskrevende matblogger- og forfatterår. Jeg føler meg utrolig priviligert som får lov til å leve ut lidenskapen min slik jeg gjør. Jeg vil i denne sammenheng også takke forlaget, annonsører og øvrige samarbeidsparter i 2015!

Trine med urter

Bloggen har imidlertid ikke vært det den er uten dere lesere. Jeg vil derfor takke dere for alle hyggelige eposter, snaper, tilbakemeldinger, innspill, kommentarer, stemmer og heiarop dere har gitt meg i dette året! Alle disse tilbakemeldingene er en viktig motivasjonsfaktor for meg. Jeg håper dere henger med videre også, og for 2016 har jeg enda flere spennende planer og nye prosjekter på gang! Bloggen vil også få en liten makeover. Og ikke minst har jeg mange nye, gode oppskrifter på gang.

Takk for et fantastisk 2015 – jeg ønsker dere alle et godt nytt matår i 2016!


,

7 Kommentarer

 1. Ellen 31. desember 2015 at 00:26 #

  Takk for nok et godt matår! Har prøvd mange av oppskriftene i løpet av årene jeg har fulgt deg, til stor glede for familie, venner og naboer :). Synes det er ganske utrolig at alt har smakt fortreffelig! Gleder meg til fortsettelsen, og ønsker deg et godt nytt år!

 2. Helene 31. desember 2015 at 12:54 #

  Tusen takk Trine.
  Jeg har siste årene dine brukt dine oppskrifter og kokebok ukentlig. Enkle oppskrifter som alltid blir vellykket, jeg har blitt så glad i å lage selv hverdagsmaten. Familie og venner nyter og koser seg rundt matbordet. Gleder meg til å samle venner til kalkunmiddag i kveld, selvfølgelig etter oppskrifter fra deg
  .
  Ønsker deg et Riktig godt nyttår.

 3. Halvor 31. desember 2015 at 14:38 #

  Godt jobba Trine.
  Den nye boka er kjempebra. Mange gode oppskrifter.
  Hva skal vi med Lindstrøm, Helstrøm og de,
  når vi har Trine Sandberg og litt fantasi?

  Lykke til med nye prosjekter i 2016

 4. Maria B. 1. januar 2016 at 15:53 #

  Gratulerer med alt du har oppådd, Trine!
  Ønsker deg et godt og spennende nytt år 🙂

  Klem fra Maria (Marias Salt og Søtt)

 5. Heidi 1. januar 2016 at 16:20 #

  Godt nyttår til dæ Trine. Gleder mæ til nye oppskrifter, turer, tips og begivenheter. Tusen takk for året som er gått med alle dine fantastiske oppskrifter, og ny bok som æ skal kjøpe etter hvert. Lykke til i 2016.

 6. Jeanette S 4. januar 2016 at 08:31 #

  Hei Trine! Godt nytt år! Spennende å lese din oppsummering av året. Jeg titter alltid innom bloggen din for inspirasjon, og har både Trines Mat 1 og 2 hjemme. Tror du er den som inspirerer mest for min matlaging. Gøy å lese at du lever ut drømmen din, og at du nå kan gjøre det 100 %! Lykke til i 2016!

 7. Anita Stokke Blomvik 6. januar 2016 at 18:28 #

  For ein enorm innsats du legg ned! Så inspirerande og spennande å følgje med!

  Klem frå Anita

Legg igjen en kommentar