SJOKOLADEPINNER

Sjokoladepinner

Etter inspirasjon fra oppskriften på Brune pinner har jeg laget disse sjokoladepinnene. Gode ble de også – nydelige til kaffen! Du trenger:

  • 175 g sukker
  • 200 g smør
  • 1 eggeplomme
  • 2 ss lys sirup
  • ca. 375 g hvetemel
  • 3 ss bakekakao
  • 1 ts natron
  • 1 eggehvite
  • perlesukker

Ha sukker og smør i en kjøkkenmaskin (gjerne med k-spade) og kjør det «hvitt». Tilsett eggeplommen og deretter sirup, og rør godt sammen. Rør sammen det tørre og tilsett i deigen. Kjøres på middels hastighet til alt er godt blandet. Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Del deigen i 4 emner og rull dem til pølser. Finn frem to bakepapirkledde stekebrett og legg to pølser på hvert brett. Trykk pølsene flate (1/2-1 cm avhengig av hvor myke/harde du vil ha dem). Pensle med eggehvite og strø over litt perlesukker. Jeg har her brukt hvitt perlesukker som jeg kjøper i Sverige.

Sjokoladepinner

Stekes midt i ovnen ved 180 grader (over- og undervarme) i 10-12 minutter, til kakene er ferdig stekt. Følg med mot slutten av steketiden slik at kakene ikke blir brent. La kakene hvile 1-2 minutter og skjær dem deretter umiddelbart opp i skiver på skrå. Jeg fikk ca. 60 småkjeks av denne oppskriften, men det vil selvsagt variere etter hvor brede du lager dem. La kjeksene avkjøles noen minutter på stekebrettet før de forsiktig løftes over på en rist og får avkjøles helt der.

Sjokoladepinner

Sjokoladepinnene oppbevares i tett kakeboks og er holdbare i flere uker.

Velbekomme!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

, ,

24 Kommentarer

  1. Elsie 8. desember 2015 at 20:57 #

    Hei, de må prøves 🙂 Har du sett sånt perlesukker i Norge noe sted?

    • Trine ;) 8. desember 2015 at 22:57 #

      Nei, dessverre.

    • Hildegunn 10. desember 2015 at 17:18 #

      Jeg fant på With brød & kafe i Tønsberg i dag:)

  2. Anette 8. desember 2015 at 22:27 #

    Hei!

    Kan sirupen erstattes med akasiehonning?

    • Trine ;) 8. desember 2015 at 22:58 #

      Jeg tror kanskje du vil miste den litt seige konsistensen hvis du ikke benytter sirup. Men, vanskelig for meg å si, jeg har ikke prøvd det selv…

  3. Hanne Brunsby 8. desember 2015 at 22:48 #

    Hvor kommer sjokoladen inn i bildet!

    • Trine ;) 8. desember 2015 at 22:59 #

      Kakaoen blandes sammen med de øvrige tørre ingrediensene, som det står beskrevet i oppskriften…

  4. Signe 9. desember 2015 at 11:32 #

    Disse skal definitivt lages. Er det mulig å lage deigen i dag og ha den i kjøleskapet til i morgen tro?

  5. Kjersti 10. desember 2015 at 22:45 #

    fungerer denne med glutenfritt mel. Har du prøvd?

  6. Elisabeth Lampe Madsen 11. desember 2015 at 13:28 #

    Hei!
    Jeg bor i Stavanger og her får vi perlesukker i butikken.

    Elisabeth

    • Hannah 12. desember 2015 at 15:03 #

      Får du tak i hvitt perlesukker? Vet du hvilken butikk?

  7. Renate 13. desember 2015 at 09:18 #

    Hei Trine ! Kan jeg bruke noe annet enn natron ? Fikk ikke tak i det noe sted i går. Ha en god søndag !

    • Trine ;) 13. desember 2015 at 12:02 #

      Prøv med litt bakepulver istedet.

  8. Suffra 13. desember 2015 at 10:37 #

    Til tross for at jeg fulgte oppskriften nøye, ble deigen veldig tørr og smuldret seg opp når den skulle trilles i pølser. Endret seg heller ikke i bredde når de ble stekt. For lite sirup? 2 ss kan være variabelt i forhold til str på spiseskje. Bruk måleskje!

    • Trine ;) 13. desember 2015 at 12:02 #

      Uansett hva man baker må man ta melmengden som veiledende. Det kan derfor hende at det ble tilsatt for mye mel. Jeg benytter alltid måleskjeer i mine oppskrifter.

      • Ann-Karin 5. desember 2016 at 19:58 #

        Prøvde oppskriften..men deigen ble som en fast glasur..så gikk jo ikke å trille/kjeve dem ut..spedde på med mel men da ble den bare smuldrete..
        Tips til hva jeg kunne ha gjort feil?

  9. Torill 14. desember 2015 at 12:07 #

    Skal de være sprø? Mine ble myke… Brukte vanlig perlesukker, det smelter jo bare og blir helt usynlig…

  10. Ina 15. desember 2015 at 09:04 #

    Disse var helt nydelige, skal bake de igjen i dag, da kakeboksen allerede er tom 🙂

  11. Margrethe sve 15. desember 2015 at 19:01 #

    Hva med litt kokos på toppen?

  12. AStrid Nordtveit 22. november 2016 at 09:32 #

    Hei Trine! Jeg lurer på om det er «vanlig» perlesukker du har brukt på disse sjokoladestengene? Det blir mye hvitere og finere enn mitt «vanlige» perlesukker som blir blankt når jeg steker kakene. Veldig takknemlig for tilbakemelding:) Hilsen Astrid

    • Trine ;) 22. november 2016 at 09:50 #

      Det er hvitt perlesukker som jeg kjøper i Sverige.

  13. Anna 30. november 2016 at 18:33 #

    Nydelige med melis oppå også, istedefor perlesukker!

  14. Torunn 2. desember 2016 at 19:23 #

    Hei Trine, hva gjør eggeplommen med kjeksen? Kan den droppes? Og hviten, er den nødvendig om jeg ikke vil ha perlesukker på?

    • Trine ;) 4. desember 2016 at 21:39 #

      Jeg vet ikke hvordan resultatet blir uten eggeplommen. Du kan evt. fint droppe å pensle med eggehvite.

Legg igjen en kommentar