PERFEKTE PIKEKYSS – MARENGS

Pikekyss

Jeg elsker marengs, både som tilbehør til kaker eller desserter som for eksempel sjokoladefestkake og Eton mess, men gjerne også «naturell» på julens kakebord. Marengs kan du enkelt lage selv, finn frem:

  • 2 eggehviter
  • 125 g sukker

Sett stekeovnen på 100 grader varmluft.

Skill eggene. Pass på at det ikke blir med noe av eggeplommen oppi eggehviten, for da får du ikke pisket marengsen stiv. Bruk en kjøkkenmaskin med visper (pass på at bollen er helt ren), og pisk eggehvitene uten å tilsette sukker til du får et hvitt og halvstivt skum. Tilsett halvparten av sukkeret litt etter litt (i løpet av ca. tre minutter), og fortsett å piske til blandingen blir enda litt stivere. Deretter tilsetter du resten av sukkeret, litt etter litt. Pisk videre til du har en glatt, skinnende og stiv marengs, etter ca. ytterligere 5 minutter.

Finn frem to bakebrett som du kler med bakepapir. Bruk en sprøytepose eller lignende, ha i marengsen og lag «topper» av ønsket størrelse. Sett begge brettene i stekeovnen og stek i 1-1 1/2 time (avhengig av størrelsen på pikekyssene) til marengsen er crispy utenpå, men fortsatt litt myk inni. Skru av ovnen og la marengsen stå i stekeovnen (med døren igjen) til den er helt avkjølt.

Oppbevar marengsen i tett og tørr boks. Marengs er holdbar i flere uker forutsatt at den var helt tørr da du la den i boksen.

ENJOY!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

, ,

16 Kommentarer

  1. Irene Torstensen 7. desember 2015 at 21:47 #

    Heisann 😀
    Jeg har tenkt å lage små pikekyss til julegaver 😀 Vil ha litt forskjellig farge på dem.Kan jeg ta marengsen å dele i forskjellige boller for så å røre konditorfarge forsiktig inn?

    • Trine ;) 7. desember 2015 at 23:15 #

      Ja, du kan røre inn litt farge (forsiktig) helt til slutt.

  2. Ann Helen 13. desember 2015 at 11:15 #

    Hei Trine🤗
    Lurte bare på hvor mange porsjoner det blir?

  3. Kjersti 17. desember 2015 at 17:45 #

    Hei. Holder de seg likegodt vist du blander inn i sjokolade eller nøtter?

  4. Kjersti 17. desember 2015 at 17:46 #

    Hei. Holder de seg likegodt om du blander inn sjokolade eller nøtter?

  5. Renate R 30. desember 2015 at 20:15 #

    Takk 🙂 Disse ble veldig gode og fine.

  6. Elisabeth Johannessen 31. januar 2016 at 18:59 #

    Hei. Jeg har forsøkt å lage marengs med tilsatt bringebærsaft fra friske bær. Opplever da at basen blir altfor løs. Hva gjør jeg feil?

    • Jonathan 20. februar 2016 at 16:09 #

      Tror du burde redusere saften(ikke for mye!!) slik at den blir litt tykkere før du vender inn til slutt!

  7. caroline 11 år 6. mars 2016 at 14:14 #

    hei trine

  8. Åse 24. mars 2016 at 14:23 #

    Hvor lenge må sukker og eggehviter piskes . Jeg har ikke fått eggeplommer oppi ,men doblet den og den blir ikke stiv men fin og hvit og smaker deilig . Hva kan jeg da bruke den til.

    • Sandra 13. september 2016 at 03:36 #

      Det kan hende at det har kommet vann i bollen, litt fett rester eller at den ikke har blitt vasket, skyllet og tørket nok.

    • Christina Presthagen 20. desember 2016 at 19:51 #

      Viktig å IKKE ha oppi sukker før hvitene begynner å bli stive, og da tilsette sukkeret gradvis.

  9. Numian 7. juni 2016 at 16:20 #

    Hvor mange blir det?

  10. Hilde 17. oktober 2016 at 19:37 #

    Jeg fikk 68 stk små pikekyss 😊

  11. Julia 31. januar 2017 at 01:58 #

    Fantastisk, elsket denne enkle og gode oppskriften.

  12. Emilie 31. mars 2017 at 13:15 #

    Elsket det👏🏻👏🏻👏🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Legg igjen en kommentar