LAKSECURRY MED PAPRIKA OG SPINAT

Laksecurry med paprika og spinat

Jeg må bare legge meg flat med en gang og si at jeg er ekstremt svak for curry i alle slags varianter, så dere får unnskylde denne økende tendensen til «spamming» av curryoppskrifter. Men, denne er så god den også – og gode oppskrifter må jo deles, ikke sant? Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • ca. 600 g laksefilet, i terninger ca. 2 x 2 cm
  • 1 rødløk, i tynne båter
  • 1 stor rød paprika, i strimler
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 rød chili (uten frø), finstrimlet
  • 3-4 ts (thai) red currypasta (eller etter smak)
  • 4 dl kokosmelk
  • 2 1/2 dl fiskekraft/buljong (feks. Jacobs fiskekraft)
  • 1/2 ts fishsauce
  • 1-2 ts soyasaus
  • ca. 1 ts sukker
  • ca. 1/2 lime, saften
  • 75-100 g babyspinat
  • frisk koriander
  • nan og jasminris

Laksecurry med paprika og spinat

Skjær opp alle ingrediensene som angitt ovenfor, slik at du har alt klart før du setter i gang. Kok risen etter anvisningen på pakken.

Lag curryen ved å frese løk og paprika på middels varme, til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili og la det surre med i ca. 1 minutt, før du tilsetter currypastaen. La det surre et par minutter til og tilsett deretter kokosmelk og fiskekraft. Kok forsiktig opp og la det småkoke i ca. 5 minutter. Smak til med fishsauce, soyasaus, sukker og limesaft, til du får en fin balanse mellom de ulike smakene.

Mens curryen står og småkoker steker du laksen raskt i en stekepanne i litt nøytral olje, til laksen er nesten gjennomstekt. Legg laksebitene på et fat.

Tilsett babyspinat og koriander i curryen rett før servering og ha deretter laksebitene oppi. Vend det hele forsiktig sammen, men pass på at du ikke ødelegger laksebitene. Server curryen umiddelbart sammen med jasminris, nan og limebåter.

Klikk deg inn på videoen nedenfor for å se hvordan jeg lager curryen.

VELBEKOMME!


, , , , ,

14 Kommentarer

  1. Trine - Klisjéhjemmet 17. november 2015 at 11:38 #

    Det så godt ut 🙂 Har aldri prøvd å lage en curry med fisk før, så dette får bli testet ut når vi får kjøkkenet på plass!

    Klem fra meg

  2. Karianne 17. november 2015 at 17:30 #

    Ser nydelig ut. På mange blogger kan man pinne oppskriften direkte i Pinterest? Hvorfor går det ikke hos deg. Ser at jeg kan følge deg på Pinterest, men da kommer jeg ikke direkte til oppskriften jeg vil ha?

  3. Trine 17. november 2015 at 21:36 #

    Spist i dag. Veldig god!

  4. Laila 25. november 2015 at 17:31 #

    Knallgod 🙂

  5. Elin 26. november 2015 at 01:22 #

    Denne var kjempegod!!!! Kjekt med så spennende og gode fiskerett! Har planlagt å lage denne neste gang vi får middagsgjester. Takk for nok en supergod oppskrift som som skal kose oss masse med 🙂

  6. Eva 1. desember 2015 at 19:54 #

    Prøvde denne oppskriften i dag. Den var helt fantastisk. Uten tvil den beste curryen jeg har smakt. Skal definitivt lages flere ganger😀

  7. Anne 10. mai 2016 at 13:38 #

    Hadde planlagt kyllingwok i dag,men denne fristet. Så nå blir det laks på menyen heller 🙂

  8. Henriette 24. mai 2016 at 17:41 #

    Hadde ikke rød curry så brukte grønn – NAM!! En kjempegod og veldig smakfull rett som er lett å lage! Takk Trine!

  9. Silje 24. mai 2016 at 23:27 #

    Serverte denne sammen med nanbrød etter din oppskrift. Helt tullete godt!

  10. Christina 20. november 2016 at 16:13 #

    Hvorfor steke laksen først? Den kan da like godt kokes direkte icurryen…eller?

    • Trine ;) 20. november 2016 at 16:15 #

      Det går fint. Jeg synes ofte det er godt med litt stekeskorpe på, men det er smak og behag.

  11. Astrid 23. november 2016 at 22:56 #

    Fabelaktig god! Terningkast 6 fra både de voksne, 10- og 12-åringen! Blir garantert laget igjen her i huset!

  12. Tone 24. februar 2017 at 09:11 #

    Jeg har en mann som jobber skift, og som er passe kresen til nye ting, og de ukene han ikke er hjemme til å spise middag med meg og de to barna våre på 6 og 9 år, så brisker jeg av og til med noe nytt. Jeg så ved en tilfeldighet innlegget ditt med denne retten på FB i går, og visste umiddelbart at dette skulle vi ha til middag i dag!
    Minstemann var slik: «kokosmelk? Æsj! Laks? Æsj! Chiliiii?!?!? Spinat?! Æsj».
    Men hadde du sett ansiktene deres i det de tok den første biten, så hadde du begynt å le! De var SÅÅÅ overrasket over hvor godt dette var! Og der var det! Helt nyyydelig! Dette var absolutt en suksess! Og skal gjentas ofte. Restene har jeg med meg som lunch i dag.
    *Nå ble jeg sulten!*

    • Trine ;) 24. februar 2017 at 09:50 #

      Så hyggelig å høre!

Legg igjen en kommentar