PAVLOVA MED LAKRIS OG SITRONKREM

Pavlova med lakris og sitronkrem - Anette

Pavlova er festkake nummer 1! Den er enkel å lage, og kan pyntes med det du har tilgjengelig av frukt og bær. Denne pavlovaen ble laget til  mafiatreffet på 17. mai og marengsbunnen fikk for anledningen et lite hint av lakris, mens fløtekremen med smaksatt med vanilje og revet sitronskall. Gode og spennende kombinasjoner som falt i smak hos den kakeglade mafiagjengen min! Jeg skal forresten lage en slik pavlova i dag til mitt bonusbarnebarn Thea som skal konfirmeres i morgen. Her er oppskriften, etter oppfordring fra flere av dere lesere som så bilde av kaken på Instagram:

MARENGSBUNN MED LAKRIS

  • 6 eggehviter
  • 250 g sukker
  • 2 ts bringebær- eller hvitvinseddik
  • 1 ss maizenna
  • 2-3 ts lakrispulver (jeg brukte raw liquorice powder)

SITRONKREM OG PYNT

  • 6 dl kremfløte
  • 1 ss sukker
  • 1 vaniljestang, frøene
  • 1 (økologisk) sitron, skallet
  • 1 beger jordbær
  • 1 beger bringebær
  • 1 beger blåbær
  • sitronmelisse eller mynte
  • melisdryss

Pavlova med lakris og sitronkrem

Skill eggene. Pass på at det ikke blir med noe av eggeplommen oppi eggehviten, for da får du ikke pisket den stiv. Bruk en kjøkkenmaskin med visper, og pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til en løs marengs. Tilsett resten av sukkeret gradvis og pisk videre til du får en glatt, skinnende og stiv marengs. Vend inn eddik, maisenna og lakrispulver (smak deg frem) forsiktig med en slikkepott.

Tegn opp en sirkel som er ca. 28 cm i diameter på et bakepapir. Legg bakepapiret (med den siden du har skisset på ned) oppå et bakebrett og fordel marengsen jevnt over bakepapiret, sånn ca. innenfor sirkelen du har tegnet opp. Du kan benytte sprøytepose eller bare smøre det utover med en smørkniv eller slikkepott. Dryss gjerne litt lakrispulver på kantene.

Stekes på 125 grader varmluft, på midterste rille, i ca. 1 1/2 time til pavlovaen er crispy utenpå, men fortsatt litt myk inni. Skru av ovnen og la den stå i stekeovnen (med døren igjen) til den er helt avkjølt. Marengsbunnen kan stekes flere dager før den skal serveres. Ha litt bakepapir rundt marengsbunnen og oppbevar den tørt frem til den skal pyntes.

Pisk kremen stiv sammen med sukkeret og vaniljefrøene. Vask sitronen og riv skallet (kun det gule) med et fint zesterjern eller lignende. Vend sitronskallet forsiktig inn i kremen og fordel den oppå den avkjølte pavlovaen. Fordel bær og urter over kremen.

Gi gjerne kaken et melisdryss og server umiddelbart.

Pavlova med lakris og sitronkrem

Ellers fikk jeg i går opplyst at 15. opplag av TRINES MAT er utsolgt fra forlaget og at 16. opplag er rett rundt hjørnet. Vi er nå oppe i 125 000 eksemplarer! Tusen takk til alle dere som har kjøpt kokeboken min! Gleder meg veldig til å vise dere den nye boken også, som lanseres 19. august!

VELBEKOMME!


Trines Mat-Feed

Få dagens oppskrift rett inn i innboksen!

, , , ,

13 Kommentarer

  1. Ingrid E 23. mai 2015 at 11:43 #

    Åh, denne har jeg gledet meg veldig til! Gleder meg til å lage (og smake) 🙂

    • Ingrid E 19. juli 2015 at 00:05 #

      Laget denne til bursdagsfeiring igår, stor suksess!

  2. Laila 23. mai 2015 at 20:03 #

    Mmmmmmm, den høres farlig god ut 🙂

  3. Randi 24. mai 2015 at 15:08 #

    Ingenting slår pavlova med gul krem a’la krem fra suksessterte!! Før og etter, jeg lover!! Legg den gule kremen på pavlovaen, så litt pisket fløtekrem, deretter masse deilige bær. Fin måte å bruke opp eggeplommene på også;-)

  4. Monika 24. mai 2015 at 19:44 #

    Denne tror jeg vil falle i smak da jeg er veldig glad i lakris! Gleder meg også til ny bok,bruker den jeg har masse og har også gitt den bort til mange i julegave 😉 god pinse videre!

  5. Christine 25. mai 2015 at 23:27 #

    Hei. Får jeg tak i lakridspulver i ordinær matbutikk?
    Mvh Christine

    • Marius 26. mai 2015 at 15:10 #

      Vanligvis ikke, Christine. Men de selger det ofte på helsekosten (av alle plasser). 🙂

  6. Marte 3. juni 2015 at 13:25 #

    Denne kake er nydelig! Et flott alternativ til vanlig pavlova.

  7. Katrine 13. juni 2015 at 09:30 #

    Jeg har bare lakrissirup. Ødelegger jeg marengsen hvis jeg blander noen tenkjer med det i?

    • Trine ;) 14. juni 2015 at 09:18 #

      Vil tro at det går bra. 🙂

  8. Katrine 13. juni 2015 at 09:31 #

    Skulle være teskjeer!!

  9. Linn 16. juni 2015 at 19:55 #

    Lurer på om jeg må doble oppskriften hvis den skal passe til en langpanne?

  10. Mari 11. mai 2016 at 13:32 #

    Har laget denne kaken og den ble så god som en lakriselsker ønsker;)
    Det eneste var at bunnen ble litt våt mot bakepapiret. Har aldri opplevd dette med «vanlig» pavlova. Hva er grunnen til dette?
    Veldig god oppskrift!

Legg igjen en kommentar