WALDORFSALAT

Waldorfsalat

Mange har spurt etter oppskrift på Waldorfsalat. Her kommer den, litt sent for de som spurte før jul, men Waldorfsalat smaker jo godt året rundt, som tilbehør til kalkun eller som en del av en buffet, blant annet. Til ca. 6 porsjoner trenger du:

  • 3 stilker stangselleri, i biter
  • 2 ringer med hermetisk ananas, i biter
  • 150 g blå druer (stenfrie), delt i to + noen til dekor
  • 3 syrlige epler, i terninger
  • en neve valnøtter, grovt hakket
  • 1 1/2 dl kremfløte, stivpisket
  • ca. 1 ts sukker (smak til)
  • 1 1/2 dl majones
  • 1-2 ss sennep (smak til)
  • litt sitronsaft (smak til)

Skjær opp grønnsaker og frukt (eplene til slutt) og ha dem i en bolle. Pisk kremfløten og sukkeret til krem, og rør forsiktig inn tilsett majones, sennep og sitronsaft (smak til). Vend dressingen inn i fruktblandingen, og tilsett grovt hakkede valnøtter. Oppbevar salaten i kjøleskap frem til den skal serveres. Pynt gjerne med noen friske druer og valnøttkjerner ved servering. Salaten kan gjerne lages dagen før.

Waldorfsalat

Deilig tilbehør til for eksempel kalkun med appelsinchilisaus og kalkun med hvitvinsaus.

VELBEKOMME!


4 Kommentarer

  1. Inger Anne 16. januar 2015 at 12:20 #

    Waldorfsalat er snadder 🙂 I vår familie har vi måttet innskrenke majonesandelen til halvparten, og ikke ha slett så mye selleri i. Sellerien deles også i mye mindre biter, slik at den opptrer nærmest som ett «krydder». Vi har heller ikke sukker,sitrosaft eller sennep i. Det begynner da å ligne litt på en fruktsalat 😉 men slik er det nå, og det er blitt en variant som er lett å like for alle. God Helg!

  2. Kim sandvik 18. januar 2015 at 10:14 #

    Ser ut som en herlig Waldorfsalat du har laget. I jula prøvde jeg meg på en variant der jeg valgte å bytte ut majones med creme fraishe, det ble et forfriskende herlig resultat:-)

  3. Susann 31. desember 2016 at 14:11 #

    Supert utgangspunkt til å lage en egen personlig vi! Vi må droppe ananas her i huset – og veldig små biter selleri ja ! Tar mest grønne epler og en rød eple … Nam ;D

  4. Mona 1. januar 2017 at 01:13 #

    Laget den i kveld – kjempegod!

Legg igjen en kommentar