TERIYAKILAKS MED WOKEDE GRØNNSAKER OG NUDLER

Teriyakilaks med wokede grønnsaker og nudler

På menyen i dag står en lakserett med japanske smaker. Laksen er marinert i teriyakisaus, en saus fra det japanske kjøkken som er laget av soyasaus, sake, risvin og sukker. Sausen benyttes også til å smaksette de wokede grønnsakene. Som tilbehør serverer jeg sobanudler, som er laget av bokhvete, noe som gir den flotte brunlige fargen. Denne hvetesorten gir også en søtere og kraftigere smak til nudlene enn vanlig hvete. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

TERIYAKILAKS

  • ca. 600 g laksefilet, i porsjonsstykker
  • ca. 3 ss teriyakisaus
  • nøytral olje til steking

NUDLER + WOKEDE GRØNNSAKER

  • 300 g sobanudler (eller andre nudler)
  • 1 stor rødløk, i tynne båter
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 1 gul paprika, i strimler
  • 4 vårløk, grovt snittet
  • 2-3 hvitløkfedd, finhakket
  • 1/2-1 rød chili, finhakket
  • ca. 1 ss finrevet fersk ingefær
  • 3 ss teriyakisaus
  • 1 ss soyasaus
  • ca. 200 g aspargesbønner eller miniasparges
  • 1 ss sesamfrø, ristet i tørr stekepanne

TILBEREDNINGSTID: ca. 40 minutter

Skjær laksen opp i porsjonsstykker og legg den i en form eller lignende. Drypp teriyakisausen over og snu på laksestykkene, slik at fisken er dekket med teriyakisausen. Kle formen med litt plastfolie eller lignende og la fisken marinere i ca. 30 minutter.

Teriyakilaks

Mens fisken marineres skjærer du opp alle grønnsakene som angitt ovenfor, slik at alt er klart. Kok deretter nudlene etter anvisningen på pakken.

Ta fisken opp av marinaden og tørk den lett med et kjøkkenpapir. Krydre fisken med bittelitt salt og stek den i litt nøytral olje på middels varme, først ca. 4 minutter på den ene siden, og deretter 2-4 minutter på den andre siden. Laksen skal ha en sprø skorpe på begge sider, men skal fortsatt være rosa i midten. La laksen hvile noen minutter før servering.

Wok grønnsakene (tilsett hvitløk, chili og ingefær mot slutten) raskt i litt nøytral olje i en vid stekepanne, til grønnsakene er møre, men fortsatt har litt spenst igjen. Smak til med teriyakisaus og soyasaus. Ha de ferdigkokte og avrente nudlene sammen med grønnsakene og vend det hele forsiktig sammen, og legg laksen oppå. Strø de ristede sesamfrøene over. Alternativt kan du selvsagt servere laks, wok og nudler hver for seg.

Teriyakilaks med wokede grønnsaker og nudler

Serveres umiddelbart. Nyyyt!

TIPS

  • I woken kan du tilsette det du har tilgjengelig av grønnsaker, for eksempel squash, spinat, gulrot, sopp og/eller squash.
  • Aspargesbønnene/aspargesen kan gjerne forvelles litt på forhånd. Kok opp lettsaltet vann i en kasserolle, ta kasserollen av varmen og ha grønnsakene i. La det trekke 2-3 minutter, før du heller av vannet og tilsetter grønnsakene i woken.
  • Teriyakisaus er også ypperlig å bruke som marinade til alle typer kjøtt og grønnsaker, som en BBQ glaze, eller i wok/gryter i stedet for soya saus.

VELBEKOMME!



, ,

12 Kommentarer

  1. Alexander 26. august 2014 at 20:47 #

    Herre gud så lite synlig den reklamemerkingen var. Useriøst. «Slett abbonement»

    • Jan 30. august 2014 at 09:36 #

      La merke til det samme, men så er jo produktplassering og opplysning om ulike merker i oppskriftene en viktig del av hele blog-konseptet……… Det går helt sikkert like bra å bruke produkter fra andre produsenter også, som Santa Maria eller Blue Dragon. Det skal jeg gjøre.

  2. Lappedamen 27. august 2014 at 15:15 #

    Jeg får vann i munnen. Dette skal jeg servere til middag i dag!

  3. Torill 27. august 2014 at 15:20 #

    Nam, dette blir til middag i dag! Soyalaksen din har lenge vært en favoritt til middag. Syntes forøvrig reklamemerkingen var tydelig og grei. Er veldig glad i Saitaku-produktene!

  4. Camilla Elise Andresen 4. oktober 2014 at 15:10 #

    Så må det jo også nevnes at sobanudler er glutenfrie! Det er jo kjekt for de med intoleranse, eller for dem som ønsker å unngå gluten.

    Ellers, retten ser veldig lekker ut, fristet til å prøve den i nærmeste fremtid!

    • Ranveig 27. januar 2015 at 15:00 #

      NB! Sobanudlene er IKKE glutenfrie. Dette er kopiert fra innhold via linken som er oppført: Ingredienser
      Hvetemel, bokhvetemel, vann, salt.

    • John Nikolai 5. mai 2015 at 19:05 #

      Teriyaki-sausen inneholder både gluten og laktose.

  5. Tor Arne 12. januar 2015 at 13:04 #

    Nokk en suksess oppskrift fra Trine. Ungene gleder seg til restemiddag i dag.

  6. Thea 28. januar 2015 at 12:21 #

    Jeg finner ikke sobanudler på noen meny eller ica butikker, kan jeg bruke noe annet istedenfor? eggenudler eller risnudler? 🙂

  7. Siri 29. januar 2015 at 17:07 #

    Hei 🙂

    Hvor kommer sesamfrøene inn i bildet?

  8. Trine 13. september 2015 at 14:22 #

    Har du et alternativ til Saitaku teriyakisaus? For oss som har cøliaki? Mange flotte oppskrifter, tusen takk!

  9. Turid 17. september 2015 at 13:17 #

    den her er kjempe god og vil jeg sikker lage den igjen.

Legg igjen en kommentar