SPAGETTI MED CHILIREKER, PAPRIKA OG SITRON

SPAGETTI MED REKER, CHILI, SITRON OG RUCCULA

I dag kan jeg friste med en kjapp, enkel og smakfull pastarett som jeg tipper blir en ny favoritt for mange av dere. Her er det chilien som spiller hovedrollen, men det er det revne sitronskallet i birollen som er den som gjør at denne retten blir en skikkelig høydare. Lyst til å prøve? Du trenger 15 minutter og:

  • 4 porsjoner spagetti, tilberedt etter anvisningen på pakken
  • ca. 300 g rensede reker
  • 1/2 hvitløk, finhakket
  • 1/2-1 rød chili (uten frø), finhakket
  • 1 rød paprika, i små terninger
  • 1 (økologisk) sitron, revet skall
  • olivenolje til steking
  • en neve ruccula, (veldig) grovt hakket
  • 1- 1 1/2 dl av pastavannet
  • salt og pepper
  • parmesan, revet

SPAGETTI MED REKER, CHILI, SITRON OG RUCCULA

Hakk opp hvitløk, chili og paprika som angitt, og fres det raskt i ca. 3 ss olivenolje. La det surre noen minutter på middels varme, men uten at det tar farge.

SPAGETTI MED REKER, CHILI, SITRON OG RUCCULAVask sitronen godt og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet fint på et zesterjern eller lignende (kun det gule). Tilsett rekene og sitronskallet i chiliblandingen og rør det hele godt sammen. Pass på at det ikke koker, rekene skal så vidt bli gjennomvarme. Krydre med litt salt og pepper.

Kok spagettien etter anvisningen på pakken. Ta vare på ca. 1,5 dl av pastavannet.

Bland sammen rekeblandingen, spagettien og rucculasalaten, og spe på med pastavannet.

Serveres umiddelbart med litt nykvernet sort pepper, revet parmesan og gjerne godt brød som tilbehør. Oppskriften rekker til ca. 4 porsjoner.

Velbekomme!


,

27 Kommentarer

  1. Kamilla Haaland 26. februar 2014 at 10:43 #

    så knallgodt ut!

  2. Caroline 26. februar 2014 at 17:05 #

    Hei Tone!
    Skal det være en halv hvitløk eller et halvt fedd ?
    Gleder oss til å smake retten!

    • Trine ;) 26. februar 2014 at 18:13 #

      Det skal være 1/2 hvitløk, som det står i oppskriften. Dette kan selvsagt justeres etter smak og behag, på samme måte som chilien. Lykke til!

  3. Caroline 26. februar 2014 at 17:05 #

    Mente selvfølgelig Trine…

  4. Hilde 27. februar 2014 at 00:03 #

    Dette var kjempegodt, selv om jeg var vel rundhåndet med chilien… 😉

  5. Lise Tragethon 27. februar 2014 at 09:56 #

    Hei.
    Jeg skal lage lasagnen din på lørdag for
    første gang. Vi blir 14 personer, flere storspisere, holder det at jeg dobler porsjonene ? Hadde blitt veldig glad for svar.
    Lise

  6. Kristin 2. mars 2014 at 10:29 #

    Nydelig.
    Jeg var nok også litt rundhåndet med chilien, en hel ble for sterkt. Men jeg kommer garantert til å mage dette igjen.

    Et tips til alle er å bruke økologisk sitron. Lukt på dem og kjenn forskjell 🙂

  7. Laila 2. mars 2014 at 20:32 #

    Hei.
    Vi lagde denne retten i dag, men syntes den ble litt tam. Har du forslag på en saus e.l. som vi kan bruke sammen med spagettien? Kan søt chillisaus passe til (hadde ikke det nå, så fikk ikke testet ut).

    • Trine ;) 2. mars 2014 at 21:19 #

      Hvis du synes den ble for tam har du nok vært for gnien med chilien. Du er den første som mener retten ble for tam, jf. de øvrige kommentarene til denne oppskriften. 🙂

  8. Vanessa 14. mars 2014 at 17:35 #

    Trine, for første gangen i kveld prøvde jeg en av dine oppskrifter etter å ha siklet over mange av de. Dette var helt fantastisk. Skikkelig smak av sommer spesielt godt med ferske reker, på tilbud på Meny i dag. Kan anbefales! Tusen takk for en deilig måltid.

    • Trine ;) 16. mars 2014 at 00:32 #

      Velbekomme!

  9. Stine 18. mars 2014 at 12:23 #

    Jeg også savner en slags saus som «binder» det hele sammen, ref: Laila… 🙂

    • Trine ;) 24. mars 2014 at 19:23 #

      Hvis du synes det blir lite saus kan du tilsette mer av pastavannet. Det, sammen med smakene fra chili, hvitløk og sitron (+ det andre) gir en god saus, synes jeg.

  10. Hege 21. mars 2014 at 20:15 #

    Nettopp slukt chilli/reke retten din… Virkelig en ny helgefavoritt, knallgodt

  11. Hege 24. mars 2014 at 08:48 #

    Hei!
    Jeg er i gang med planlegging av ukesmeny og du er en god inspirasjon:) jeg har en mann som ikke tåler paprika. Hva er et godt alternativ i denne retten og ellers?:)

    • Trine ;) 24. mars 2014 at 18:30 #

      Du kan droppe paprikaen, og heller øke mengden av de øvrige grønnsakene, eller bytte den ut med noe mannen din liker. Her er det ingen «regler», la smak og behag avgjøre. Lykke til!

  12. Mette 3. april 2014 at 10:56 #

    Tusen takk for en kjempefin side! Denne brukes flittig til hverdag og fest:-)
    Denne pastaretten var veldig god, uvant kombinasjon med reker, chili og sitron til pasta (i hvert fall i min verden). Men en svært enkel rett som er rask å lage på en hektisk tirsdag. Gode rene smaker!
    Ellers er den indiske suppen og laks med soyasaus en av favorittene:-)
    Tenker å prøve kyllingspyd med peanøttsaus til helgen, gleder meg!

  13. Johanna 1. oktober 2014 at 15:15 #

    Et tips er å ha i litt tomatpure (2tsk) eller soltørket tomat i bitar (6st) + ev. hvitt vin. Det har en lignende pastarett av Jamie Oliver som er veldig god!

  14. Angelica 4. februar 2015 at 09:37 #

    Nam! Hvor mye pasta regner du per pers?

  15. Kari 30. april 2015 at 22:07 #

    Hei! Fantastiske retter du lager! Dette er min interaktive kokebok! Jeg er SVÆRT fornøyd!! Lurer bare på en ting; legger du ut hvor mye kcal en rett ca inneholder? Eks. prøver jeg nå for tiden og ikke spise mer enn 450 kcal til middag. vet du om noen av dine retter er nogenlunde rundt dette?

  16. Nina simonsen 31. mai 2015 at 19:09 #

    Helt nydelig pastarett og superenkel å lage. Takk for nok et nydelig måltid!

  17. Siri 9. september 2015 at 10:50 #

    Kan den serveres kald ?

  18. H 30. oktober 2015 at 10:45 #

    Denne retten er herlig! Skal gjentas. Vi erstattet cirka halvparten av rekene med laks, og det var fint. Til denne retten er en sauvignon blanc ypperlig, for eksempel Cloudy Bay fra New Zealand eller en Sancerre fra Franrike.

  19. Mariann 13. juli 2016 at 19:50 #

    Fantastisk godt!
    Vi lagde fersk pasta med pastamaskin, og brukte scampi istedenfor reker, og det smakte utrolig!
    En av mine nye favoritter!
    Skal jeg imponere slekt på besøk kommer jeg til å lage denne!
    Nam nam

    Tusen takk for flott oppskrift Trine 😊

  20. Anette 15. juli 2016 at 23:04 #

    Veldig god rett, rask og enkel sommermat:-)

  21. Christel 8. september 2016 at 08:09 #

    Spicy og god! Rask og enkel var den også 🙂

Legg igjen en kommentar