Nå når vinteren (endelig) har kommet som kastet på oss, er det knapt noe som smaker bedre enn en varmende suppe. Prøv for eksempel denne velsmakende suppen med løk, fennikel og poteter - og et lag med knasende sprø bacon på toppen.
Ingredienser
1 | stor løk , finhakket |
smør eller olje til steking | |
2 | fennikler , i tynne skiver (ca. 500 g) |
600 g | poteter , i tynne skiver (ca.) |
1 l | kyllingkraft (eller buljong/utblandet fond) |
150 g | creme fraiche |
salt og kajennepepper | |
friske urter , feks gressløk, finsnittet | |
200 g | bacon i skiver , sprøstekt |
SLIK GJØR DU
Fres løken på middels varme, til den er blank og myk. Legg til side. Fres også fennikel og poteter i gryta, gjerne i to omganger. Ha alle grønnsakene i gryta og tilsett kyllingkraften. La det koke til grønnsakene er møre, etter ca. 30 minutter.
Kjør suppen med en stavmikser og tilsett creme fraiche på slutten, slik at det blir godt blandet inn. Smak til med salt og kajennepepper. Gi suppen et lite oppkok, gi den et lite dryss med friske krydderurter og server, gjerne med sprøstekt bacon og godt brød/brødkrutonger til.
- Det smaker også godt med litt stekt fennikel (i tynne skiver) som garnityr.
- Ønsker du en vegetarisk suppe kan du erstatte kyllingkraften med grønnsakskraft/buljong og selvsagt droppe baconet.
Håper det smaker!
Utrolig god suppe! Sambo mente den var restaurantverdig 🙂
Lillemor fikk en grøtvariant og elsket den! 🙂
🙂
Dette er en helt fantastisk god suppe!!! Lagde den i går til gode venner (vegetarisk vri med stekt fennikel som dekorasjon) og høstet mange lovord :).
Jeg lurte på å lage opp litt for så å fryse ned til late dager. Anbefaler du da å putte i creme fraiche først når jeg tiner opp for laging (erfaring er at supper blir litt grøtete når jeg fryser de) eller kan jeg bare slenge i litt vann ved behov?
Jeg ville ha ventet med creme fraiche, hvis mulig. Hvis suppen din er «grøtete» er det fordi noe av væsken er fordampet, og da er det bare å tilsette mer. Lykke til!
tusen takk for raskt svar :). Da venter jeg litt med creme fraiche.
Hei! Denne suppa ser spennende ut. Elsker fennikel, men min (begrensede) erfaring er at den blir litt «trådete» pga fibrene når jeg kjører den med stavmikser (i potetmos etc). Noen tips, eller må jeg bare ut å kjøpe bedre stavmikser..?:)
Hei Trine
Lurte på om supper kan koke etter at creme fraiche er tatt oppi?
Nydelig:)
Åh, denne så deilig ut! Da vet jeg hva det blir til middag i morgen 🙂
Hei!
Tenkte å prøve meg på suppa i dag:-)
Hva mener du med å gi poteter og fennikel en runde i gryta og gjerne i to omganger? Regner med at du mener å frese det litt i gryte før alt skal kokes? Ble bare litt forvirret her;-)
Du har forstått det rett. Har nå presisert det nærmere i oppskriften.
Denne var kjempegod! 🙂
Denne skal jeg prøve til uka 🙂 Bloggen din er min bibel, har laget mye god mat med oppskrifter herfra. Så takk! 🙂
Takk for hyggelig tilbakemelding! Setter pris på det! 🙂
Denne suppa er nydelig! Passer også ypperlig med biter av torsk oppi 🙂
Jeg står og lager denne suppa nå, og er foreløpig særdeles positiv. Fenikkel er ny for meg som bruksgrønnsak, og dette er spennede! Jeg har tilsatt litt hvitløk (klarer meg liksom ikke uten), og så lurer jeg på ut ifra det bitte lille jeg tror jeg kan om matlaging, om man kan/bør tilsette til sødme og sitron for å spisse smaken, eller om det blir feil her?
Hva kan jeg bruke i stedet for creme fraiche, da jeg har en venninne som har laktose allergi?
Skal lage til 8 personer. Kan jeg doble alle ingredienser og få samme tekstur?