Crêpe Suzette er en fransk dessert som består av pannekaker med en varm saus av karamellisert sukker, appelsinjuice, appelsinskall og likør - som gjerne flamberes ved servering. Ypperlig dessert i påsken, og når du ellers har lyst på en enkel og smakfull dessert.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

PANNEKAKER

200 g hvetemel
1 ts melis
1/2 ts salt
5 dl melk
4 egg
1 ts smør

APPELSINSAUS & TILBEHØR

100 g sukker
2 appelsiner (ca. 2 dl juice + skall av den ene)
50 g smør
6-8 cl sitruslikør (kan sløyfes)
1-2 appelsiner , i båter
6-12 kuler vaniljeis

SLIK GJØR DU

Ha alt det tørre i bakebollen, og tilsett melken litt etter litt, til du har en jevn og klumpfri røre. Bruk kjøkkenmaskin med visper, eller rør den sammen for hånd. Tilsett eggene, ett av gangen, og visp godt. La røra hvile i kjøleskapet i minst en time, men gjerne over natten.

Finn frem en ren stekepanne, og smør bunnen med litt smør. Stek tynne pannekaker på forholdsvis høy varme. Snu dem når de har stivnet på oversiden og er lett gylne på undersiden. Legg pannekakene til side. Beregn 1-2 pannekaker pr. person.

Mens du steker pannekakene lager du appelsinsausen. Vask den ene appelsinen i lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet (kun det oransje) med et zesterjern eller lignende, og legg til side. Press saften ut av appelsinene, ca. 2 dl til sammen. Ha sukkeret i en tykkbunnet kjele og la det karamelliseres. Når sukkeret har en fin gyllenbrun farge tilsetter du appelsinjuicen. La appelsinblandingen koke under omrøring til sukkeret har løst seg helt opp. Tilsett smør og appelsinskall, og rør til smøret er smeltet.

Skjær appelsinene i tynne skiver. Dersom du ønsker det kan du flambere pannekakene med Grand Marnier eller annen appelsinlikør. Brett pannekakene og legg dem i appelsinsausen. Tilsett likøren, tenn en fyrstikk og flamber pannekakene (husk å slå av kjøkkenviften). Dersom du ikke ønsker å flambere kan du smake til appelsinsausen med litt likør (før smøret tilsettes) og deretter dryppe litt av sausen over pannekakene. Server resten av sausen som tilbehør, sammen med appelsinskiver og vaniljeis.

VELBEKOMME!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste