BACONSURRET KYLLING MED EPLER OG RØDLØK

IMG_9046

Det er travle dager og liten tid til å koke eplemarmelade og andre godsaker av eplene fra hagen. Men når jeg først står bak grytene så putter jeg oppi epler så ofte jeg kan, slik som for eksempel denne deilige kyllingretten jeg laget på hytta i høstferien. Skikkelig enkel og god kosemat, som også passer fint til gjestemat! Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • 4 kyllingfileter, delt i to
  • 8 baconskiver
  • 2 rødløk, i båter
  • 2 epler, i båter
  • smør eller olje til steking
  • 2 ss pinjekjerner
  • salt og pepper
  • frisk timian
  • balsamicoeddik
  • 4 porsjoner villris, tilberedt etter anvisningen på pakken

Kok villris etter anvisningen på pakken.

Del kyllingfiletene i to på tvers, og krydre med nykvernet sort pepper og ørlite salt. Surr en skive bacon rundt hver kyllingbit og stikk gjerne en tannstikker i skjøten. Stekes på middels varme på alle sider, til baconet er gyllent. Fordel kyllingbitene i et smurt ildfast fat. Fres rødløken i litt smør eller olje, til den er blank og myk. Tilsett eplebåtene etter et par minutter og la de surre med. Ha løk- og eplebåtene oppi kyllingformen og fordel pinjekjernene over. Dryss gjerne litt frisk timian og dra gjerne et par drag med pepperkverna over det hele – og stek ved 200 grader (over- og undervarme) midt i ovnen i 10-15 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.

Baconsurret kylling med rødløk og eple

Serveres med villris, godt brød eller annet tilbehør etter smak og behag. Drypp gjerne noen dråper av din beste balsamicoeddik over retten ved servering.

Enjoy!


, ,

11 Kommentarer

  1. Stine 10. oktober 2013 at 20:15 #

    Dette ga meg VIRKELIG vann i munnen! 😀

  2. Anne 11. oktober 2013 at 21:59 #

    Hei! Hvilken brødoppskrift vil du anbefale til denne retten?

  3. Andrine 18. oktober 2013 at 17:32 #

    Dette blir min middag i dag!

  4. Nina Greger 19. oktober 2013 at 14:00 #

    Veldig godt, gode smaker sammen 🙂

  5. Kristina 27. oktober 2013 at 23:28 #

    Beste middag på lenge her hos oss, takk for oppskrift! Ekstra godt (for samvittighet og gane) med økologisk kyllingbryst fra holte.

  6. Silja 7. november 2013 at 18:01 #

    Fantastisk god, og passe lettvint! Ny favoritt!!!!

  7. Cathrine 7. februar 2014 at 15:52 #

    Helt fantastisk middag! Var redd for at middagen skulle bli noe tørr, men den ble helt fantastisk.
    Jeg tilstatte noen ekstra grønnsaker som jeg hadde i kjøleskapet, og jeg serverte ikke middagen med ris, men med et glass hvitvin istedenfor. Kjempe godt!

  8. Jorunn 12. mars 2014 at 23:03 #

    Vi hadde en vennefamilie på middagsbesøk i dag og dette var det jeg serverte. Det var kjempegodt! Alle forsynte seg flere ganger, også barna på 5 1/2, 4, 2 og 2 år! Anbefales!

    • Trine ;) 16. mars 2014 at 00:45 #

      🙂

  9. Grethe 18. mars 2014 at 19:46 #

    Hei Trine. Takk for herlig blogg :-)Tenkte jeg skulle lage denne retten dagen i forveien, eller i alle fall mest mulig ferdig dagen før. Hvordan går jeg frem med tanke på oppvarming hvis jeg lager alt dagen før, og hvis ikke det er å anbefale – hvor mye kan jeg gjøre klart?

  10. Elin 7. januar 2016 at 09:45 #

    Fanstastisk smakfull og rask rett å lage! Jeg setter så pris på dine gode matoppskrifter, Trine:)

Legg igjen en kommentar