BARNEVENNLIGE PIZZASNURRER

Pizzasnurrer

Pizzasnurrer er super mat å servere på tur, i barneselskap, eller som helgekos. Pizzasnurrene kan lages på forhånd, fryses ned og varmes opp rett før servering. Dessuten kan de lett tilpasses ulike behov, ved at du kan lage dem vegetariske eller med skinke, alt etter som. Disse pizzasnurrene ble servert da barnehagen kom på bursdagfeiring da Mathias fylte 5 år i juni, og jeg valgte å tilsette litt grovt mel for å få dem til å mette litt mer (men det ble likevel god avsetning på bilbanekaken). Du kan også lage dem grovere eller finere, ved å øke eller redusere mengden grovt mel. Til ca. 30 pizzasnurrer trenger du:

Gjærdeig:

  • 300 g sammalt hvete, fin
  • ca. 900 g hvetemel
  • 50 g fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær)
  • 1 ts salt
  • 1/2 ts sukker
  • 4 dl vann
  • 4 dl skummet/lettmelk
  • 100 g smør, i terninger

I svingene:

  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 2 bokser hermetiske tomater, hakket
  • salt og pepper
  • frisk basilikum, hakket (eller andre friske/tørkede urter)
  • 250 g kokt skinke, strimlet
  • 250 g hvitost, revet

Fødselsdag

Varm opp væsken (melk + vann) til ca. 25 grader. Ha alle ingredienser til gjærdeigen, med unntak av smøret, i kjøkkenmaskinen og elt i ca. 10 minutter på sakte til middels fart. Underveis tilsettes eventuelt mer hvetemel/vann dersom deigen virker klissete/tørr. Tilsett smør i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen, etter 5-10 minutter. Øk farten underveis. Dekk bakebollen med lokk eller plast, og sett deigen på et lunt sted og la heve til dobbel størrelse (i alle fall i 30-60 minutter). Du skal nå ha en elastisk og smidig deig som lett lar seg forme.

Mens deigen hever lager du tomatsausen. Fres løken i smør eller olje, til løken eller blank og myk. Tilsett de hermetiske tomatene og la det hele putre i minst 15 minutter. Smak til med friske eller tørkede krydderurter, salt og pepper.

Pizzasnurrer

Ha deigen på melet underlag og del i to like store deler. Kjevle hver del ut i en rektangulær leiv, og fordel halvparten av tomatsausen over leiven. Fordel strimlet skinke og revet ost over, og rull sammen. Del opp hver «rull» i ca. 15 «snurrer», og legg på bakepapirkledd stekebrett. Strø gjerne litt revet ost over snurrene også.

Stekes ved 225 grader, midt i ovnen, i 12-15 minutter, til snurrene er gyllen og gjennomstekte. Serveres umiddelbart, eller fryses ned etter at de er avkjølt på rist. La frosne pizzasnurrer tine i romtemperatur og varm dem opp ved ca. 200 grader varmluft – i ca 5 minutter.

Pizzasnurrer

TIPS: Ønsker du mer smak på pizzasnurrene kan du tilsette mer løk, samt finhakket hvitløk og chili, i tomatsausen. Du kan eventuelt lage dem med kun hvetemel, eller tilsette mer grovt mel dersom du ønsker en grovere variant.

Passer ypperlig å ha med seg som niste på ferietur, søndagstur, helgekos – eller i barneselskap.


, , ,

21 Kommentarer

  1. ingrid 4. juli 2013 at 20:18 #

    hvor mye kjøttdeig trenger man hvis man heller vil bruke det?

  2. Oddrun 25. juli 2013 at 16:29 #

    Jeg slenger meg på spørsmålet om kjøttdeigen 🙂 det er det store ønsket her i går’n 🙂 Tacokjøttdeig 🙂

    • Astrid 4. september 2017 at 21:47 #

      Jeg bruker 3-400 g karbonadedeig til denne deigen.

  3. Marte 22. januar 2014 at 20:33 #

    Hvordan gjør man det med elting og spesielt innelting av smør når man ikke har kjøkkenmaskin??

  4. torhill underhaug 5. februar 2014 at 10:23 #

    …lager barnevennlige pizzasnurrer, men er det ikke altfor mye mel i oppskriften da?

  5. Berit 31. mars 2014 at 11:03 #

    Burde væsken varmes noe??

    • Trine ;) 31. mars 2014 at 11:08 #

      Væsken bør være ca. 25 grader. Jeg pleier å lunke litt på vannet og blande dette med melken. Lykke til!

  6. Line 5. juni 2014 at 17:12 #

    Det må være for lite væske i forhold til mel, deigen ble veldig kompakt og kitchenaiden røyker og lukter svidd! Noen som har prøvd med mer vann?

    • torhill 6. juni 2014 at 23:35 #

      … så spør jeg igjen, er det ikke altfor mye mel i.f.t. veske??

    • Trine ;) 18. juni 2014 at 08:11 #

      Det stemmer at det var litt mye mel i oppskriften, men dette er justert ned noe nå.

  7. Berit 29. januar 2015 at 15:29 #

    Disse var kjempe gode !!!

  8. Kine 21. februar 2015 at 11:08 #

    Hei Trine! 🙂

    Skal ha bursdagsselskap i morgen og tenkte lage disse.
    Kan jeg derfor lage deigen ikveld og la den stå over natten? Skal væsken være kald da i såfall?
    Tenkte også lage fyllet ferdig..

    Disse ser veldig gode ut for store og små!

    Hilsen Kine 🙂

    • Cecilia 17. desember 2015 at 20:55 #

      Jeg har ikke bakt disse enda, men har tenkt å gjøre det i morgen og kaldheve dem. Prøvde du dette? Hvordan gikk det?
      Jeg har kaldhevet boller før med stor suksess, så jeg håper det funker med snurrer også 🙂
      Med boller lot jeg vannet være kaldt, og rullet ut bollene uten å forheve. så la jeg dem rett i kjøpeskapet, dekket med plast. Neste morgen hadde de hevet og jeg stekte jeg dem slik det står i oppskriften.
      Jeg tenker å bake ut og ta på pizzafyll, rulle og skjære opp og legge klart på langpanne, og steke dagen etter.. håper det blir bra 🙂 hehe

  9. carina 12. juni 2015 at 10:45 #

    Hei Trine! Disse ble en kjempesuksess!
    Til dere som lurer på det med kjøttdeig. Jeg liker at det er mye mat i snurrene, og bruker derfor 800 gram kjøttdeig til ca 25 store evt 30 litt mindre pizzasnurrer.
    Jeg lagde dobbelt oppskrift – og da gikk det 4 pk a 400 gram kjøttdeig. Tilsammen brukte jeg 1 kg revet ost som jeg drysset oppå kjøttdeigen FØR jeg rullet sammen. Vanligvis opplever jeg at snurrer er litt tørre dagen derpå. Disse var fortsatt saftige etter et døgn i kjøleskap. Etter noen minutter i stekovnen på 225 grader var de magisk! Alle barna i barnehagen ble fornøyde.
    TIPS: jeg bruker pepperkakeformer til å stemple ut stjerner og hjerter av deigen – slik får jeg en artig liten pynt på toppen av snurrene. Populært blant barna.

  10. Anette 8. juli 2015 at 16:22 #

    Hvordan er det å bytte ut hvetemel med speltmel?

  11. Reidunn 24. august 2016 at 15:03 #

    Serverte disse i 10-års familiebursdag for to uker siden. Veldig populære – de smakte kjempegodt. Jeg fikk litt over 40 stk. da jeg ikke ville ha store snurrer. Hadde noe ekstra skinke og så brukte jeg ferdig pizzasaus på boks fra Rema1000. Dette blir skolemat framover !

  12. Linda 29. august 2016 at 12:20 #

    HJELP! Nå er det andre gang jeg prøver meg på disse og det samme skjer. Elter i en Kenwood kjøkkenmaskin og etter Ca ti min går deigen fra å være fast og fin til å bli grøtete og mer en røre….. Hva skjer? Siste forsøket brukte jeg romtemperert væske. Kjenner at bakebollen(som er metall) blir veldig varm. Ligger problemet der tror du? Mister snart motet….🙁

  13. Olena 2. september 2016 at 13:03 #

    Hei Trine! Tusen takk for en veldig fin og inspirerende blogg. Jeg lurer på om man kan bruke kaldheving til de pizzasnurrene. Hilsen Olena

  14. Bjørg 8. januar 2017 at 12:11 #

    Hei! Disse ser kjempegode ut 🙂 Stemmer det med 1/2 ts sukker? Virker litt rart med så liten mengde.

    • Trine ;) 10. januar 2017 at 19:50 #

      Ja, det er korrekt. Sukkeret skal være med å «booste» gjæren.

Legg igjen en kommentar