Pizzasnurrer er super mat å servere på tur, i barneselskap, eller som helgekos. Pizzasnurrene kan lages på forhånd, fryses ned og varmes opp rett før servering. Dessuten kan de lett tilpasses ulike behov, ved at du kan lage dem vegetariske eller med skinke, alt etter som. Disse pizzasnurrene ble servert da barnehagen kom på bursdagfeiring da Mathias fylte 5 år i juni, og jeg valgte å tilsette litt grovt mel for å få dem til å mette litt mer (men det ble likevel god avsetning på bilbanekaken). Du kan også lage dem grovere eller finere, ved å øke eller redusere mengden grovt mel. Til ca. 30 pizzasnurrer trenger du:

Ingredienser

Gjærdeig:

300 g sammalt hvete, , fin
900 g hvetemel (ca.)
50 g fersk gjær (eller 1 pose tørrgjær)
1 ts salt
1/2 ts sukker
4 dl vann
4 dl skummet melk /lettmelk
100 g smør , i terninger

I svingene:

2 sjalottløk , finhakket
2 bokser hermetiske tomater hakket
salt og pepper
frisk basilikum , hakket(eller andre friske/tørkede urter)
250 g kokt skinke , strimlet
250 g hvitost , revet

SLIK GJØR DU

 

Fødselsdag

Varm opp væsken (melk + vann) til ca. 25 grader. Ha alle ingredienser til gjærdeigen, med unntak av smøret, i kjøkkenmaskinen og elt i ca. 10 minutter på sakte til middels fart. Underveis tilsettes eventuelt mer hvetemel/vann dersom deigen virker klissete/tørr. Tilsett smør i små terninger og elt til deigen slipper kantene i eltebollen og alt smøret er eltet godt inn i deigen, etter 5-10 minutter. Øk farten underveis. Dekk bakebollen med lokk eller plast, og sett deigen på et lunt sted og la heve til dobbel størrelse (i alle fall i 30-60 minutter). Du skal nå ha en elastisk og smidig deig som lett lar seg forme.

Mens deigen hever lager du tomatsausen. Fres løken i smør eller olje, til løken eller blank og myk. Tilsett de hermetiske tomatene og la det hele putre i minst 15 minutter. Smak til med friske eller tørkede krydderurter, salt og pepper.

Pizzasnurrer

Ha deigen på melet underlag og del i to like store deler. Kjevle hver del ut i en rektangulær leiv, og fordel halvparten av tomatsausen over leiven. Fordel strimlet skinke og revet ost over, og rull sammen. Del opp hver “rull” i ca. 15 “snurrer”, og legg på bakepapirkledd stekebrett. Strø gjerne litt revet ost over snurrene også.

Stekes ved 225 grader, midt i ovnen, i 12-15 minutter, til snurrene er gyllen og gjennomstekte. Serveres umiddelbart, eller fryses ned etter at de er avkjølt på rist. La frosne pizzasnurrer tine i romtemperatur og varm dem opp ved ca. 200 grader varmluft – i ca 5 minutter.

Pizzasnurrer

TIPS: Ønsker du mer smak på pizzasnurrene kan du tilsette mer løk, samt finhakket hvitløk og chili, i tomatsausen. Du kan eventuelt lage dem med kun hvetemel, eller tilsette mer grovt mel dersom du ønsker en grovere variant.

Passer ypperlig å ha med seg som niste på ferietur, søndagstur, helgekos – eller i barneselskap.

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Jeg slenger meg på spørsmålet om kjøttdeigen 🙂 det er det store ønsket her i går’n 🙂 Tacokjøttdeig 🙂

  1. Væsken bør være ca. 25 grader. Jeg pleier å lunke litt på vannet og blande dette med melken. Lykke til!

 2. Det må være for lite væske i forhold til mel, deigen ble veldig kompakt og kitchenaiden røyker og lukter svidd! Noen som har prøvd med mer vann?

 3. Hei Trine! 🙂

  Skal ha bursdagsselskap i morgen og tenkte lage disse.
  Kan jeg derfor lage deigen ikveld og la den stå over natten? Skal væsken være kald da i såfall?
  Tenkte også lage fyllet ferdig..

  Disse ser veldig gode ut for store og små!

  Hilsen Kine 🙂

  1. Jeg har ikke bakt disse enda, men har tenkt å gjøre det i morgen og kaldheve dem. Prøvde du dette? Hvordan gikk det?
   Jeg har kaldhevet boller før med stor suksess, så jeg håper det funker med snurrer også 🙂
   Med boller lot jeg vannet være kaldt, og rullet ut bollene uten å forheve. så la jeg dem rett i kjøpeskapet, dekket med plast. Neste morgen hadde de hevet og jeg stekte jeg dem slik det står i oppskriften.
   Jeg tenker å bake ut og ta på pizzafyll, rulle og skjære opp og legge klart på langpanne, og steke dagen etter.. håper det blir bra 🙂 hehe

 4. Hei Trine! Disse ble en kjempesuksess!
  Til dere som lurer på det med kjøttdeig. Jeg liker at det er mye mat i snurrene, og bruker derfor 800 gram kjøttdeig til ca 25 store evt 30 litt mindre pizzasnurrer.
  Jeg lagde dobbelt oppskrift – og da gikk det 4 pk a 400 gram kjøttdeig. Tilsammen brukte jeg 1 kg revet ost som jeg drysset oppå kjøttdeigen FØR jeg rullet sammen. Vanligvis opplever jeg at snurrer er litt tørre dagen derpå. Disse var fortsatt saftige etter et døgn i kjøleskap. Etter noen minutter i stekovnen på 225 grader var de magisk! Alle barna i barnehagen ble fornøyde.
  TIPS: jeg bruker pepperkakeformer til å stemple ut stjerner og hjerter av deigen – slik får jeg en artig liten pynt på toppen av snurrene. Populært blant barna.

 5. Serverte disse i 10-års familiebursdag for to uker siden. Veldig populære – de smakte kjempegodt. Jeg fikk litt over 40 stk. da jeg ikke ville ha store snurrer. Hadde noe ekstra skinke og så brukte jeg ferdig pizzasaus på boks fra Rema1000. Dette blir skolemat framover !

 6. HJELP! Nå er det andre gang jeg prøver meg på disse og det samme skjer. Elter i en Kenwood kjøkkenmaskin og etter Ca ti min går deigen fra å være fast og fin til å bli grøtete og mer en røre….. Hva skjer? Siste forsøket brukte jeg romtemperert væske. Kjenner at bakebollen(som er metall) blir veldig varm. Ligger problemet der tror du? Mister snart motet….?

 7. Hei Trine! Tusen takk for en veldig fin og inspirerende blogg. Jeg lurer på om man kan bruke kaldheving til de pizzasnurrene. Hilsen Olena

 8. Hei! Disse ser kjempegode ut 🙂 Stemmer det med 1/2 ts sukker? Virker litt rart med så liten mengde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Min Handleliste