KREMET PASTA MED RØKT LAKS, KAPERS OG SITRON

pasta med røkt laks, kapers og sitron

Enkle og kjappe pastaretter blir ofte redningen på travle ettermiddager for oss, og med denne får du også med en rekke gode smaker på kjøpet. Kombinasjonen røkt laks, kapers og sitron er nemlig kjempegod og verdt et forsøk. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • 250-300 g røkt laks, i strimler
  • 1 rødløk, i tynne båter
  • 3 vårløk, i skiver på skrå
  • 1 dl tørr hvitvin eller eplejuice
  • ca. 3 dl crème fraîche
  • 2 ss kapers
  • 1/2 sitron, finrevet skall + saft
  • frisk dill
  • 4 porsjoner båndspagetti

pasta med røkt laks, kapers og sitron

Kok pastaen etter anvisningen på pakken.

Fres rødløk og vårløk i litt smør på middels varme, til løken er blank og myk. Tilsett hvitvin eller eplejuice, og la det stå å surre noen minutter til væsken har kokt nesten inn. Ha i crème fraîche og rør godt sammen. Tilsett deretter kapers og frisk dill, og smak til med sitronsaft, salt (om nødvendig) og nykvernet sort pepper.

Rett før servering tilsettes den ferdigkokte pastaen og den strimlede laksen oppi sausen. Serveres umiddelbart med et lite dryss av finrevet sitronskall og frisk dill, og gjerne med godt brød som tilbehør.

Enjoy!


, , ,

9 Kommentarer

  1. Anette Reinertsen 13. august 2013 at 18:16 #

    Hei.
    Da har vi hatt til middag laks , kapers og sitron. Oppskriften var jo egentlig røkelaks, men jeg kjøpte feil og kom hjem med vanlig laks. Og jeg kan bevitne at det var vel så godt med vanlig laks og en utrolig god kombinasjon av ingredienser.

  2. Nina Greger 25. mars 2014 at 16:49 #

    Denne var god, godt med røkelaks sammen med pasta’en 🙂

  3. Silvana da Silva 22. april 2014 at 18:29 #

    Det var deilig. Har laget i dag til middag. Nammmm

  4. Laila 20. februar 2015 at 16:58 #

    Dette var kjempegodt

  5. Marita 15. mars 2016 at 18:15 #

    Kjempegod og velbalansert rett! Salt røkelaks sammen med frisk sitron. Små pop av syrlighet fra kapersen. Fyldig og kremete saus. Det er alltid en fornøyelse å lage retter fra bloggen din, Trine! Tusen takk for at du gjør hverdagens middagsplanlegging så innmari mye enklere og gøyere! 😀

  6. Aud 7. november 2016 at 15:41 #

    Hei!
    Kan jeg bruke røkt ørret istedefor laks?

    • Trine ;) 9. november 2016 at 09:38 #

      Ja! 🙂

  7. Lisbeth Avner 14. januar 2017 at 11:41 #

    Ang kapers, noen som vet hvor jeg kan kjøpe de uten at de ligger i eddik lake?
    Elsker kapers men hater allt som har ligget i eddik lake på glass.

Legg igjen en kommentar