Enkle og kjappe pastaretter blir ofte redningen på travle ettermiddager for oss, og med denne får du også med en rekke gode smaker på kjøpet. Kombinasjonen røkt laks, kapers og sitron er nemlig kjempegod og verdt et forsøk.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

250-300 g røkt laks , i strimler
1 rødløk , i tynne båter
3 vårløk , i skiver på skrå
1 dl tørr hvitvin eller eplejuice
300 g crème fraîche
2 ss kapers
1/2 sitron , finrevet skall
frisk dill , smak til
4 porsjoner spagetti

SLIK GJØR DU

Kok pastaen etter anvisningen på pakken.

Fres rødløk og vårløk i litt smør på middels varme, til løken er blank og myk. Tilsett hvitvin eller eplejuice, og la det stå å surre noen minutter til væsken har kokt nesten inn. Ha i crème fraîche og rør godt sammen. Tilsett deretter kapers og frisk dill, og smak til med sitronsaft, salt (om nødvendig) og nykvernet sort pepper.

Rett før servering tilsettes den ferdigkokte pastaen og den strimlede laksen oppi sausen. Serveres umiddelbart med et lite dryss av finrevet sitronskall og frisk dill, og gjerne med godt brød som tilbehør.
pasta med røkt laks, kapers og sitron
Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Hei.
    Da har vi hatt til middag laks , kapers og sitron. Oppskriften var jo egentlig røkelaks, men jeg kjøpte feil og kom hjem med vanlig laks. Og jeg kan bevitne at det var vel så godt med vanlig laks og en utrolig god kombinasjon av ingredienser.

  2. Kjempegod og velbalansert rett! Salt røkelaks sammen med frisk sitron. Små pop av syrlighet fra kapersen. Fyldig og kremete saus. Det er alltid en fornøyelse å lage retter fra bloggen din, Trine! Tusen takk for at du gjør hverdagens middagsplanlegging så innmari mye enklere og gøyere! 😀

  3. Ang kapers, noen som vet hvor jeg kan kjøpe de uten at de ligger i eddik lake?
    Elsker kapers men hater allt som har ligget i eddik lake på glass.

  4. Hei, Trine! Veldig god rett, så takker! Har prøvd den i dag! Sliter med vekta av forskjellige årsaker, men har tatt meg selv i nakken! Så jeg har tillatt meg å bytte ut creme fraichen, med «enda mer light», og satt til litt brokkoli og gulerøtter! 🙂 Takk for fin og velsmakende oppskrift! Kjell

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste