KYLLINGGRYTE MED POTETER OG PAPRIKA

Kyllinggryte med paprika og poteter

Middagsmenyen for tiden består stort sett av allerede publiserte godbiter fra matbloggen, siden jeg jo nå har fokus på retter som skal inn i kokeboken. Men, innimellom lager jeg også litt andre retter, slik som for eksempel denne alt-i-ett-gulasjgryten med kylling som ble laget av det som var igjen i kjøleskapet etter påskeferien. Til ca. 4 porsjoner trenger du omtrent:

  • 4 kyllingfileter, i terninger
  • 4 poteter, i terninger
  • 2 løk, i terninger
  • 2 røde paprika, i terninger
  • 2-3 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/4-1/2 rød chili, finhakket
  • 1/2-1 ts paprikapulver
  • 1 ss tomatpure
  • 400 g hermetiske tomater, hakket
  • 3 vårløk, hakket
  • 5 dl kyllingbuljong
  • salt og pepper
  • litt creme fraiche, rømme eller tyrkisk yoghurt

Kyllinggryte med paprika og poteter

Finn frem en liten gryte eller dyp stekepanne, og fres poteter, løk, paprika, chili og hvitløk i litt smør et par minutter, til løken er blank og myk. Tilsett paprikapulver og tomatpure og la det frese med. Tilsett kyllingbuljong (eventuelt kyllingfond utblandet med vann), hermetiske tomater og vårløk, og la det småkoke til potetene er møre, etter ca. 20 minutter.

Mens suppen småkoker steker du kyllingbitene raskt i litt smør eller olje. Krydre med salt og pepper. Ha kyllingbitene i gryta når poteten er nesten ferdigkokt. Suppen er ferdig når potetene er møre og kyllingbitene er gjennomstekt. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer paprikapulver.

Serveres umiddelbart med en liten rømmeklatt og godt brød som tilbehør.

Kyllinggryte med paprika og poteter

Enjoy!


, ,

22 Kommentarer

  1. Heidi 9. april 2013 at 22:38 #

    Så flott og få en oppskrift i ny og ne,mens du gjør kokeboken ferdig.
    Gleder mæ veldig til den kommer,da blir det et kjøp på meg:,)
    Denne retten eller suppen skal æ lage som fredagskos på hytta.
    Ha en fin uke med planleggingen!!

  2. Camilla 10. april 2013 at 15:24 #

    MMMM dette ser godt ut. Må testes ut!

  3. Martin 12. april 2013 at 18:23 #

    Denne skal jeg faktisk prøve på søndag.

    Du inspirerer med dine flotte oppskrifter og flotte blogg! 🙂

    • Martin 14. april 2013 at 21:13 #

      Lagde denne faktisk nå i kveld.

      Hvor lang tid bruker f. eks du på denne retten?

      Jeg er relativt ny på «skikkelig» matlaging og bruker derfor en stund på å kutte opp alt, men den tiden regner jeg med går ned etter hvert.

      • Trine ;) 16. april 2013 at 00:15 #

        Jeg vet ikke hvor lang tid jeg brukte på denne retten, men antar den skal være mulig å få unna på ca 20 minutter. Som på de fleste andre områder bruker man også litt tid for å mestre kutting og slikt på kjøkkenet, men øvelse gjør mester. Lykke til!

      • Toril 22. april 2013 at 16:30 #

        Jeg kuttet opp alt kvelden før, det tok 10 min, og da lagde jeg retten på et kvarter. Og det smakte himmelsk 🙂

  4. Lise 16. april 2013 at 14:20 #

    Denne gryteretten smakte nydelig og gikk ned på høykant. Hadde masse rester i kjøleskapet som passet akkurat til denne oppskriften.
    Tusen takk for så mange inspirerende og knallgode oppskrifter – har prøvd veldig mange av dem etterhvert og det er like vellykket hver gang.
    Lykke til med boka, gleder meg til den kommer ut.

  5. Silje 17. april 2013 at 13:24 #

    En nydelig, smakfull rett som i likhet med de fleste gryter smakte enda bedre som restemat på dag 2. Rett inn i favoritt-repertoaret!

  6. Toril 20. april 2013 at 14:22 #

    Dette så veldig godt ut, må prøves! Et lite spørsmål: legger du kyllingen rå i gryta eller steker du den først? 🙂

    • Trine ;) 20. april 2013 at 18:12 #

      Det står i oppskriften, jeg steker den først.

  7. Oskar 13. mai 2013 at 09:31 #

    Nam! Denne skal prøves. Men koker du paprikaen i 10 minutter? Øsj, hater grautpaprika. Men men, la gå!

  8. Eskil 17. juni 2013 at 22:44 #

    Prøvde denne idag, smakte nydelig og fikk masse skryt! Tabascosaus passet meget godt til! 🙂

  9. Jan Erik 28. august 2013 at 09:35 #

    Kjempegod suppe som har blitt en «højdare» i familien. Serverte den også i et lite selskap her om kvelden, og den gjorde stor lykke med nanbrød til.
    Gratulerer med ei kjempeflott kokebok også! Mye godt å lage der!

  10. Sølvi johnsen 9. januar 2014 at 14:33 #

    Denne retten har jeg laga mange ganger kan annbefales 🙂

  11. Line 16. januar 2014 at 19:44 #

    Laget denne i dag! Så enkel og så god!!!

  12. Per Erik Svenskerud 26. august 2014 at 06:17 #

    Prøvde denne i går 🙂 Fantastisk god, anbefales på det sterkeste 🙂

  13. Ruth 26. august 2014 at 14:45 #

    Først vil jeg takke for en kjempefin kokebok ,bruker den mye

  14. Christel 18. september 2014 at 07:16 #

    Denne retten gikk ned på høykant hos både store og små. Lett å lage en ukedag før familien kommer, og ikke minst kjempegod 🙂

    • Christel 19. september 2014 at 07:40 #

      Her anbefales det å lage en stor porsjon slik at en får kost seg med restemat en dag og to etter, for da var retten om mulig enda bedre 😀

  15. Torbjørg Ringøen 5. mars 2015 at 17:48 #

    Min sveitsiske venninne lærte meg å skrelle paprikaa med en aspargesskreller, før den ble kuttet opp. Det smaker da lekkert og sprøtt, ikke noe seigt skinn, særlig når den brukes i salat Takk for en flott blpgg

  16. Line Ellingsen 13. februar 2016 at 15:24 #

    Nydelig! Ny favoritt i huset! Anbefales, og så lettvint!

  17. Ann Louise 13. oktober 2016 at 17:25 #

    Tack Trine för fantastiska maträtter!
    Har provat dina recept och vi älskar resultatet hela familjen!

    //Ann Lo

Legg igjen en kommentar