Middagsmenyen for tiden består stort sett av allerede publiserte godbiter fra matbloggen, siden jeg jo nå har fokus på retter som skal inn i kokeboken. Men, innimellom lager jeg også litt andre retter, slik som for eksempel denne alt-i-ett-gulasjgryten med kylling som ble laget av det som var igjen i kjøleskapet etter påskeferien.

Ingredienser

4 kyllingfileter , i terninger
4 poteter , i terninger
2 løk , i terninger
2 røde paprika , i terninger
2-3 fedd hvitløk , finhakket
1/4-1/2 rød chili , finhakket
1/2-1 ts paprikapulver
1 ss tomatpuré
400 g hermetiske tomater hakket
3 vårløk , hakket
5 dl kyllingbuljong
salt og pepper
4 ss crème fraîche , rømme eller tyrkisk yoghurt

SLIK GJØR DU

Kyllinggryte med paprika og poteter

Finn frem en liten gryte eller dyp stekepanne, og fres poteter, løk, paprika, chili og hvitløk i litt smør et par minutter, til løken er blank og myk. Tilsett paprikapulver og tomatpure og la det frese med. Tilsett kyllingbuljong (eventuelt kyllingfond utblandet med vann), hermetiske tomater og vårløk, og la det småkoke til potetene er møre, etter ca. 20 minutter.

Mens suppen småkoker steker du kyllingbitene raskt i litt smør eller olje. Krydre med salt og pepper. Ha kyllingbitene i gryta når poteten er nesten ferdigkokt. Suppen er ferdig når potetene er møre og kyllingbitene er gjennomstekt. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer paprikapulver.

Serveres umiddelbart med en liten rømmeklatt og godt brød som tilbehør.

Kyllinggryte med paprika og poteter

Enjoy!

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Så flott og få en oppskrift i ny og ne,mens du gjør kokeboken ferdig.
  Gleder mæ veldig til den kommer,da blir det et kjøp på meg:,)
  Denne retten eller suppen skal æ lage som fredagskos på hytta.
  Ha en fin uke med planleggingen!!

 2. Denne skal jeg faktisk prøve på søndag.

  Du inspirerer med dine flotte oppskrifter og flotte blogg! 🙂

  1. Lagde denne faktisk nå i kveld.

   Hvor lang tid bruker f. eks du på denne retten?

   Jeg er relativt ny på “skikkelig” matlaging og bruker derfor en stund på å kutte opp alt, men den tiden regner jeg med går ned etter hvert.

   1. Jeg vet ikke hvor lang tid jeg brukte på denne retten, men antar den skal være mulig å få unna på ca 20 minutter. Som på de fleste andre områder bruker man også litt tid for å mestre kutting og slikt på kjøkkenet, men øvelse gjør mester. Lykke til!

   2. Jeg kuttet opp alt kvelden før, det tok 10 min, og da lagde jeg retten på et kvarter. Og det smakte himmelsk 🙂

 3. Denne gryteretten smakte nydelig og gikk ned på høykant. Hadde masse rester i kjøleskapet som passet akkurat til denne oppskriften.
  Tusen takk for så mange inspirerende og knallgode oppskrifter – har prøvd veldig mange av dem etterhvert og det er like vellykket hver gang.
  Lykke til med boka, gleder meg til den kommer ut.

 4. En nydelig, smakfull rett som i likhet med de fleste gryter smakte enda bedre som restemat på dag 2. Rett inn i favoritt-repertoaret!

 5. Dette så veldig godt ut, må prøves! Et lite spørsmål: legger du kyllingen rå i gryta eller steker du den først? 🙂

 6. Nam! Denne skal prøves. Men koker du paprikaen i 10 minutter? Øsj, hater grautpaprika. Men men, la gå!

 7. Prøvde denne idag, smakte nydelig og fikk masse skryt! Tabascosaus passet meget godt til! 🙂

 8. Kjempegod suppe som har blitt en “højdare” i familien. Serverte den også i et lite selskap her om kvelden, og den gjorde stor lykke med nanbrød til.
  Gratulerer med ei kjempeflott kokebok også! Mye godt å lage der!

 9. Denne retten gikk ned på høykant hos både store og små. Lett å lage en ukedag før familien kommer, og ikke minst kjempegod 🙂

  1. Her anbefales det å lage en stor porsjon slik at en får kost seg med restemat en dag og to etter, for da var retten om mulig enda bedre 😀

 10. Min sveitsiske venninne lærte meg å skrelle paprikaa med en aspargesskreller, før den ble kuttet opp. Det smaker da lekkert og sprøtt, ikke noe seigt skinn, særlig når den brukes i salat Takk for en flott blpgg

 11. Tack Trine för fantastiska maträtter!
  Har provat dina recept och vi älskar resultatet hela familjen!

  //Ann Lo

 12. Ser kjempegod ut. Kan man også servere denne som en «gryterett « med ris og salat til?

 13. Lagde denne til middag nå akkurat. Det er litt jobb med så mye kutting, men retten ble nydelig og det var gøy å lage den. Tror at neste gang skal jeg ha bare en paprika og i stedet for den en stor gulrot kuttet i bittesmå terninger. Denne skal jeg lage flere ganger!

 14. Her i huset spiser vi mye kylling og denne retten er en favoritt! Jeg lurer på om man i supper og gryter kan legge kyllingstrimlene rå i gryta, da det blir sagt at kyllingkjøtt kan være kreftfremkallende når det blir stekt på over 150°C.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste