I dag kan jeg friste med en enkel og velsmakende lakserett. Laksen marineres i en spicy soyasaus og serveres på en "seng" av stekt paprikaris. Kjapp, enkel og god mat på en travel onsdag.
Ingredienser
Spicy laks
600-800 g | laksefilet i porsjonsstykker |
nøytral olje til steking | |
1 dl | ketjap manis (eller soyasaus tilsatt litt honning) |
1/2 | rød chili , finhakket |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
1/2 | lime , saften |
Paprikaris
4 porsjoner | ris , tilberedt etter anvisningen på pakken |
1 | rødløk , i små terninger |
1 | rød paprika , i små terninger |
1 | gul paprika , i små terninger |
4 båter | lime |
SLIK GJØR DU
Bland alle ingrediensene til soyamarinaden. Smak deg frem til ønsket styrke.
Stek laksen i litt olje til den har en fin stekeskorpe, etter ca 2 minutter på hver side. Hell soyasausen over laksen og la den putre i pannen på lav temperatur i 2-4 minutter.
Kok risen etter anvisningen på pakken. Fres løk og paprika i litt smør eller olje, til grønnsakene er møre. Ha den ferdigkokte risen sammen med grønnsakene og la den frese med på lav varme et par minutter.
Server laksen oppå paprikarisen og drypp resten av soyasausen over.
Vil du gjøre det enda enklere kan du droppe soyasausen og heller servere laksen med en klatt rømme/creme fraiche (smaksatt med sitronsaft, salt og pepper).
Enjoy!
Hurra!! En ny, deilig lakseoppskrift. Den erstatter morgendagens planlagte lakserett 🙂
Super oppskrift – denne tror jeg blir klubbmat, rett og slett! Keep it coming 😉
Det blir laks i morra, ser veldig godt og lettvint ut! Ellers vil jeg si at foccacia i stor langpanne er genialt. Vanligvis er
oppskriftene for små…! Den er alltid vellykket og poppis!
Så gott det både ser ut och låter! Paprikariset påminner mig om det man i Sverige kallar mexikanskt ris, men som lustigt nog i Mexiko heter spanskt ris:)
Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!
Kjempebra oppskrift!!;) Denne bloggen er fantastisk Trine, den nye «matbibelen», her finnes jo ALT!
Har akkurat slukt en porsjon på noen minutter, fy søren så godt! Fikk beskjed av min samboer å «takke hun der som har funnet opp denne oppskriften» 😉 ny laksefavoritt, takk Trine!
Denne retten hadde vi til middag i går – kjempegod 🙂
Det här både låter gott och ser fantastiskt vackert ut! Härlig idé att göra riset på det här viset.
Jag åt i Paris en gång ett lite liknande ris som var supergott, men det var inte lika färglatt vackert!
Med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen!
Denne lagde jeg igår! Var helt nydelig, og det samme syntes samboeren:)
Denne retten er helt FANTASTISK!!! Tenåringene i huset var helt over seg av begeistring!!! Takk, Trine, for alle fantastiske retter her!!
God klem til deg!, 🙂
Bloggen din er min nye oppskriftsbok! Alle oppskriftene jeg har prøvd har falt i smak hos både liten og stor. Og når det i tillegg er mye både rask og lettvint mat som smaker nydelig vet jeg alltid hvor jeg skal lete etter inspirasjon i en travel hverdag! Denne lakseretten var intet unntak: rask, lett og nydelig!
Dette har blitt en av mine favorittmiddager. Enkelt og veldig godt!
Nydelig måltid. Tenåringsguttene synes dette var skikkelig godt! For meg er oppskriftene lette å følge, men hvis guttene skal lage mat er det fint om du lager litt mer detaljerte instruksjoner. Særlig med å gjøre ting i riktig rekkefølge:)
Hei. Hvor får man kjøpt den soyasausen? Eller hvordan lager man den?
Du får kjøpt den i de aller fleste dagligvareforretninger. Den står sammen med andre asiatiske produkter.
Hei! Takk for en flott blogg – og bok! Gleder meg til neste ! Følger deg nesten daglig ! Jeg skal kjøpe kombidampovn nå , hvilken dampovn har du? Og er du fornøyd?? Hilsen Merethe
Absolutt nydelig, skal helt klart lages igjen
Skal laksen ligge en stund i denne marinaden på forhånd? Eller kun det du nevnte i panna?
I denne oppskriften marineres ikke fisken før etter at den stekes.
«Kjempegodt! Denne kan du lage igjen mamma» sønn 14 år.
Og jeg brukte rester av fullkornsris fra i går til den stelte risen. Fungerte helt supert!
Blir det samme smak her som laks med spicy soyasaus? Den og thaisuppen er mine favorittar?
Kjempe god for både store og små. Skikkrlig pluss at dette gikk fort å lage
Kjempegod, har laget den 4-5 ganger, har etterhvert puttet i mengder med finhakket ingefær