Her er tre velsmakende varianter av fingermat, hvor deilig spekemat kommer til sin rett. Dette er kosemat for enhver anledning, enten du skal ha en tapasbuffet eller skal servere en enkel apetittvekker før gjestene setter seg til bords. Som forrett, eller hvis du bare har lyst til å kose deg litt. Kjapt og enkelt. Her er mine forslag:

LEFSERULL MED OSTEKREM OG SPEKET PØLSE

Finn frem:

  • 4 lefser
  • 100 g speket pølse
  • 100 g kremost, naturell (feks. Snøfrisk)
  • 2 ss creme fraiche
  • 4-6 soltørkede tomater, hakket
  • en neve frisk basilikum
  • nykvernet sort pepper
  • eventuelt små tannstikkere og basilikumblader

Rør sammen ost, creme fraiche og tomater og smak til med nykvernet sort pepper. Smør kremen utover lefsene, fordel spekepølse og basilikumblader over ostekremen, og rull lefsen stramt sammen. Skjær lefsene i tykke skiver, stikk i en tannpirker (fortrinnsvis uten smak) og pynt eventuelt med et basilikumblad.

(Lefserullene kan gjerne lages noen timer før servering. Pakk da lefserullene inn i plastfolie og oppbevar dem i kjøleskapet. Denne retten er også godt egnet som forrett. Anrett gjerne skivene på en seng med ruccula eller annen salat, og ringle litt god olivenolje over ved servering.)

CROSTINI MED SPEKET PØLSE, NØKKELOST OG EPLE

Finn frem:

  • Baguette eller annet godt brød, i små biter (kan sløyfes)
  • olivenolje og litt maldonsalt
  • speket pølse
  • Nøkkelost, i skiver
  • epleskiver
  • blåbær (kan sløyfes)

Drypp litt olivenolje på brødet og rist det på begge sider i en grillpanne eller stekepanne. Strø litt maldonsalt på brødet og anrett deretter nøkkelost, eplebiten og spekepølsen oppå. Stikk en tannstikker gjennom alle lagene og fest eventuelt et blåbær på toppen. Serveres umiddelbart. Alternativt kan du droppe brødet og serverer resten sammen med godt flatbrød.

SKINKE MED PÆRE OG BLÅMUGGOST

Finn frem:

  • God skinke
  • Pære, i tynne staver
  • Blåmuggost (feks. Selbu blå eller Kraftkar), i tynne staver

Del pæren i to på langs og grav ut kjernehuset med en teskje eller lignende. Skjær pæren i tynne staver. Del også blåmuggosten opp i staver. Rull coppaskinken rundt en pære- og ostestav, og legg med skjøten ned på serveringsfatet.

Enjoy!

Skriv ut
  1. Takk for en fantastisk og inspirerende blogg! Som alt du presenter så ser også dette veldig godt ut 🙂 Hvilken type lefser anfefaler du å bruke til lefserullene?

  2. Takk for kjempefin blogg som stadig inspirerer meg til å prøve nye retter!
    Nå skal vi feire min manns 50 års dag, og jeg leter etter gode forslag til snacks/nattmat. Dette så veldig flott(og godt ut), men regner med at frukten blir et problem når dette må lages noen timer før servering?! Har du noen gode forslag?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste